Szórakozás

Katinka családja mindig is összetartó csapatként működött

24.hu
24.hu

2016. 06. 24. 16:50

Nemrég írtunk P&G globális „Köszi,Anyu!” kutatásáról,  melyből kiderült, hogy a megkérdezett nők szerint az anyaság összetettebb feladat, mint régen.

Ez nem is csoda, hiszen az anyáknak folyamatosan zsonglőrködniük kell a szerepek között.  A munkahelyükön keményen dolgozó nőként kell helytállniuk, míg otthon megértő és kiegyensúlyozott anyaként, feleségként számítanak rájuk családtagjaik. Valljuk be, sokszor még a gyakorlott színészeknek is nehéz ilyen gyorsan egyik szerepből egy teljesen másikba ugrani úgy, hogy megfeleljenek az elvárásoknak. A globális „Köszi,Anyu!” kutatásból kiderült, hogy csak az anyák fele kap segítséget a gyermekneveléshez és az otthoni feladatok elvégzéséhez, ami azt jelenti, hogy a megkérdezett anyák felének egyedül kell megbirkóznia az otthoni teendők sokaságával is. A P&G elismeri az anyák áldozatos munkáját és a terhek súlyát, amiket az anyák mindennap cipelnek azért, hogy mindent megadhassanak szeretteiknek. 2012-ben, a Londoni Olimpiai Játékok előtt azzal a céllal indította el a  globális „Köszi,Anyu!” kampányát, hogy felhívja a figyelmet az olimpikonok mögött álló anyákra, akik szüntelenül támogatják gyermekeiket. A „Köszi,Anyu!” kampány egyedisége, hogy minden alkalommal egy olimpiai sportoló és édesanyja különleges kapcsolatát állítja példaként. Idén Hosszú Katinka ötszörös világbajnok úszó és édesanyja, Barbara lettek a kampány magyar nagykövetei.

 Hosszú Katinka a P&G sajtótájékoztatóján elmesélte, hogy családja mindig is igazi csapatként működött, igazságosan megosztották a feladatokat egymás között. Katinka sportra neveléséért elsősorban anyai nagypapája volt a felelős. Ő tanította meg úszni, sőt 13 éves koráig Ő is edzette. Természetesen Katinka szülei is jócskán kivették a részüket a feladatokból. A mindennapi teendők elvégzése mellet Katinka anyukájának, Barbarának volt egy különösen fontos feladata is, Ő volt a kakaó felelős. Minden reggel félhatkor kelt, hogy kakaót főzzön edzés előtt lányának. Barbara elmondása szerint ez a hagyomány még mindig él, amikor Katinka hazalátogat. Az úszóbajnok két fiútestvére –akár csak a család többi tagja – szüntelenül támogatták Őt már úszókarrierje kezdetétől fogva. Az IronLady története egy újabb bizonyíték arra, hogy egy összetartó, kiegyensúlyozott család, – ahol a terhek és a feladatok ugyanúgy megoszlanak, mint az öröm – tökéletes alap egy sikerekben gazdag felnőttkorhoz.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.