Szórakozás

Híresek voltak, bizarr módon haltak meg

Ahogy mi is megírtuk, vasárnap reggel saját autója ölhette meg a 27 éves Anton Yelchint, akit a legtöbben a Star Trekből ismerhetnek. A színészt üresben hagyott autója préselte a falhoz, kollégái találtak rá pár órával később, miután nem jelent meg a forgatáson. Sajnos nem ő az első ismert ember, aki szürreális balesetben veszítette életét.

Isadora Duncan és a hosszú selyemsál

A táncművészet megújítójának tartott legenda 1927-ben hunyt el váratlanul, halálát fulladás okozta. De hogy miért számít ez bizarrnak? Mert ez egy abszurd baleset következménye volt. Ezekben az időkben Duncan előszeretettel viselte nagyon hosszú, piros selyemsálát, akkor is az volt rajta, amikor vezetni tanult. A baleset idején egy vadonatúj, nyitott tetejű autóban utazott az anyósülésen, hátrafordult, hogy élvezze a tengeri szelet, azonban a sála valahogy beszorult a kerékbe, és kirántotta a táncosnőt a kocsiból.

Steve Irwin és a tüskés rája

Steve Irwin 2006-os halála nem a körülmények miatt volt váratlan, hiszen az ausztrál krokodilvadász arról volt híres, hogy folyamatosan életveszélyes, vagy annak látszó körülmények között forgatott. Az állatszerető Irwin mindig egy 6 éves gyerek lelkesedésével beszélt az állatvilágról, ennek legalább annyira köszönhette népszerűségét, mint annak, hogy saját krokodilfarmukon pózolt óriási hüllőkkel.

A végzet végül az óceánban érte utol, amikor egy tüskés rája mérges nyila fúródott a mellkasába.

Mivel éppen forgattak, erről nyilván felvétel is készült, amit sosem hoztak nyilvánosságra, viszont az egyik legtöbbet guglizott videó lett. Nemrégiben a nyomdokaiba lépő lánya beszélt érzelmesen Irwin emlékéről.

Fotó: Justin Sullivan/Getty Images
Fotó: Justin Sullivan/Getty Images

David Carradine és Michael Hutchence

A színész/harcművész és az INXS frontembere is szexuális játék közben halt meg, halálukat véletlen önakasztás okozta. Az akkor 73 éves Carradine holttestét egy bangkoki hotelszobában találták meg, az, hogy félmeztelen vagy teljesen pucér volt, sosem derült ki. Korábbi öngyilkossági kísérlete miatt sokáig feltételezték, hogy önkezével vetett véget életének, ám ezt ügynöke az első perctől kezdve kizártnak tartotta, és ragaszkodott hozzá, hogy ügyfele baleset áldozata lett. Autoerotikus fulladás miatt halt meg Michael Hutchence is még 1997-ben, az esetében is az tűnt a legvalószínűbbnek, hogy egy a BDSM kultúrában népszerű szexuális játék, az oxigénelvonásos önkielégítés okozta halálát.

David Carradine Fotó: Europress
David Carradine Fotó: Europress

A vasárnap holtan talált Anton Yelchin minden valószínűség szerint egy nagyon banális, hétköznapi figyelmetlenség miatt halt meg. A TMZ-n megjelent fotókon látható, hogyan történhetett a baleset, valószínűleg egyszerűen magától megindult az üresben hagyott kocsi, és az nyomta a falhoz a fiatal színészt, aki mire rátaláltak, belehalt sérüléseibe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik