Szórakozás

Végre minden kiderült a Scooter legendás slágeréről

Emlékszik még valaki 1998 nyarára? Aki abban az évben született, idén már érettségizett. Azon a nyáron is a francia stadionokra figyelt a fél világ, csak akkor nem ebé volt, hanem vébé, ami a hazaiak végső győzelmével zárult. Miután pedig lefújták a meccseket, az összes diszkóban, vízparti kocsmában, meg mindenhol ahol hangfalak voltak, az emberek azt üvöltötték, hogy: „How much is the fish” vagyis, hogy „Mennyibe kerül a hal”. Ez volt a német Scooter slágerének címe és refrénje.

Addigra megszoktuk, hogy egy sláger szövegének nem kell feltétlenül értelmesnek is lennie, így nem is igazán firtatta senki, hogy akkor tényleg, mennyi, meg milyen hal egyáltalán. A rejtély megoldódására egészen 2016 májuságig kellett várni.

A frontember, H.P. Baxxter egy ibizai strandról, Jimmy Fallon showman-nek küldött videoüzenetben rántotta le a leplet az 1998-as halról. Elmondta, hogy egy díszhalról volt szó, amit a stúdiójukban álló akváriumba vettek, de kiderült, hogy az állatnak túl hangos volt a környezet. Baxxter azt mondja, a hal azóta egy vidéki állatrezidencián él, de a mai napig leveleznek vele. Manapság kissé elfoglalt, mert egy hollywoodi filmen dolgozik. Mármint a hal. Az ára pedig 3.80 volt. Valószínűleg német márkában.

Ha a cikkben nem megfelelően jelenik meg a videó, kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik