Szórakozás

Schobert Norbi: Ha akarnám, simán rokkant lehetnék

A Nagy Duettből vasárnap este kiesett Schobert Norbi egyik produkciója után Kasza Tibi viccesen megjegyezte: táncol, énekel, pedig ha 130 fölé megy a pulzusszáma, meg is halhat. Kiderült, hogy a tréfásnak tűnő beszólásnak van valóságalapja.

“Tudni kell, hogy veleszületett szívbillentyű-rendellenességgel műtöttek, ami tökéletesen sikerült, de egy kórházi baktérium, a Staphylococcus aureus megtámadta a szívem, amitől szívmelhártya-gyulladásom lett. Újra műteni kellett. Sikerült, nincs szükség több műtétre, nem kell gyógyszert szednem. De igen, az tény, tartósan nem mehet 130 fölé a pulzusszámom. Ezért futok pulzusmérővel. Átlagemberek hamarabb elérik ezt a szintet, nekem húsz percet kell futnom tíz kilométer per óra fölött, hogy elérjem. Erős a szívem, az érrendszerem”

– mondta a Borsnak Schobert Norbi, akinek nem szabad sokáig túlzott munkára kényszerítenie a szívét, mert akkor újabb műtét várna rá, amit orvosai szerint “nem szoktak túlélni” az emberek. A nemrég 201 milliós pert nyerő fitneszguru ennek ellenére nem nyugdíjazza magát, hanem ugyanolyan keményen dolgozik, mint eddig.

“Annyira vagyok szívbeteg, hogy nem szorulok kezelésre, csak kiméletes fitt életmódra. Ha akarnám, simán rokkant lehetnék, de nem akarom! Nem kell táppénz, se rokkant kártya! Sportolni, alkotni szeretnék, nem sajnáltatni magam.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik