Szórakozás

Szalóki Ági jógával csodaként értékeli a létet

Szalóki Ági énekesnő több száz társával együtt próbálta ki nemrég a vízijógát a Városligeti-tó közepén elhelyezett, vízszint alá süllyesztett színpadon. A természetben, háttérben a Vajdahunyad várával, a reggeli nap fényében soha nem látott látványt nyújtottak a tó víztükrén jógázók, akik úgy érezhették magukat, mintha valóban a víz felszínén jógáznának. Az énekesnő számára azonban csak a környezet volt új, hiszen már hosszú ideje gyakorolja ezt a mozgásformát.

Fotó: NeoNoir
Fotó: NeoNoir

“A jóga számomra önismereti út. A testi gyakorlással többet tudok meg magamról, fizikai és szellemi képességeimről, határaimról. A jóga mozgásos meditáció. A fókuszált, rendszeres gyakorlás segít felismernem a számomra lényeges dolgokat és megláttatja azt is, mi lényegtelen. A jóga harmonizálja a testet: az ászanák helyes gyakorlása egyensúlyt teremt a hormonháztartásban, a belső szervek jobb vérellátásának köszönhetően életteltelibbé válik a test. A jóga nem csodaszer, de jó eszköz ahhoz, hogy a létet csodaként értékeljük”

– mondta Szalóki Ági, aki az “Activia Fusion Vízijóga” alkalmával egy 45 perces Vinyasa Flow jógaórán vett részt az amerikai Yoga Alliance jógaoktatói minősítésével rendelkező Kriston Adrienn instruálásával.

Fotó: NeoNoir
Fotó: NeoNoir

“A jóga útja nem a szenvedés, ne szenvedj, mondta gyakran a tanárom. Harminchárom évesen értettem meg, mi az, ami hiányzott az életemből. A gyakorlásom mindennapossá vált. Az astanga jóga mozgásos meditáció, test és lélek összehangzása. A szőnyegről lelépve nem ér véget a gyakorlás. Az élet minden területén gyakorolhatok figyelést, odaadást, szeretetet, könnyedséget, alázatot, egyensúlyban levést. A gyakorlás hatására sokat változtam. Az érzékeim kifinomultak, színek, illatok, ízek jöttek, új felfedezések. Kevesebbet szenvedtem, megerősödtem, pontosabb, gondosabb, gond nélkülibb, hajlékonyabb és nyitottabb lettem.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik