Szórakozás

Oravecz Nóra: Komoly mélypontot éltem meg

Oravecz Nórát évekkel ezelőtt ifjú bloggerként ismerte meg egy ország, blogját a mai napig rengetegen olvassák, idézik. Nóra mára sikeres író lett, oktatója a TV2 Akadémia blogger kurzusának, és motivációs előadásokat tart.

A sokak számára megosztó blogger sikertörténete azonban csak kívülről ennyire vidám: volt idő, amikor elege volt azzal, ami a tevékenységével jár, hiszen soha nem vágyta az ismertséget.

“2014-ben egy ösztöndíj segítségével kijutottam Amerikába, ami nagy vágyam volt. Fantasztikus dolgok történtek kint, akkorra már megjelent három könyvem, hirtelen megváltozott az életem, fel sem tudtam fogni, hogy mi zajlik körülöttem. De sajnos jöttek a támadások is. Amikor októberben hazajöttem, komolyan elgondolkodtam azon, hogy én akarom-e csinálni ezt az egészet. Nem értettem, hogy miért azt bántják, aki másoknak segít. Próbáltam mást is: személyes márkaépítésben segítettem másoknak, de a blogtól nem tudtam elszakadni, mivel az életem része. Végül mindent úgy alakítottam át, hogy jól érezzem magam benne”

– mondta a 24.hu-nak Oravecz Nóra, aki szakember segítségével tanult meg alkalmazkodni a siker által hozott változásokhoz.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

“Komoly mélypontot éltem meg, hosszú út volt mire kijöttem belőle, szinte a teljes 2015-ös évem erre ment rá – erről is szól a Találd meg magad című új könyvem. Ha valaki mondjuk elmegy egy tehetségkutatóba, azt azért teszi, mert az ismertségre várt egész életében, nála nincs akkora sokkhatás amikor megváltozik az élete. De én nem akartam ismert lenni, ezért nekem nagyon nehéz volt. Segítséget kellett kérnem, egy coachcsal ketten dolgoztunk a megoldáson. Tudtam, hogy csak egy külső szemlélő tud segíteni, valaki, aki semmit sem tud rólam. Azóta az életem megváltozott, teljesen más megvilágításba kerültek dolgok. Szerencsés vagyok: már megjelent a hetedik könyvem, telt házas előadásokat tartok, podcast csatornát indítottam, átalakult a blogom, sínen van a karrierem és imádom azt, amit csinálok!”

– árulta el a blogger, aki azóta is sokat dolgozik azon, hogy megmaradjon a lelki egyensúlya.

Fotó: NeoNoir
Fotó: NeoNoir

“Jó lecke volt, hogy merjek beszélni arról, ha valami nem jó. A lelkemen kívül pedig már arra is odafigyelek, hogy a testemet is karbantartsam – mert korábban erre sem szakítottam időt. Napi tíz órákat ülök a gép előtt, egyszerűen le kell ereszteni valahogy. Január óta már heti rendszerességgel járok edzeni, masszázsra, jógázni. Hétvégén kipróbáltam a vízi jógát is az ‘Activia Fusion Vízijóga’ rendezvényen, ami nagyon jól kikapcsolt a hétköznapi pörgésből, segített megszabadulni a feszültségtől, a stressztől. A Városligeti-tó közepén a természetben, háttérben a Vajdahunyad várával, a reggeli nap fényében jógázni pedig hihetetlen élmény is volt egyben.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik