Szórakozás

Pachmann Péter nem kérne Illés bácsi fagyijából

pachmann (pachmann)
pachmann (pachmann)

Épp úgy, ahogy Sváby András sem; Hajdú Péter azonban teljes mellszélességgel kiáll a gödöllői idős cukrász mellett.

Aki esetleg kimaradt volna a napokban kibontakozó, és egyre inkább megosztóvá váló történetből: lakossági bejelentésre a NÉBIH ellenőrizte egy 78 éves gödöllői cukrászmester üzletét, és ott olyan szabálytalanságokat tártak fel, amelyek miatt végül a tulajdonos maga döntött a bezárás mellett. Az ötven éve megnyitott, rossz állapotban lévő cukrászda, és tulajdonosa “Illés bácsi” mellett már internetes petíció is született, melynek kezdeményezői azt írták: „fontosnak tartjuk a törvények és HACCP előírások betartását, de fontosabb az az ember, aki a terméket lelkiismeretesen és magas szakmai tudással készíti.” Eddig 36 ezer aláírás érkezett; a civilek mellett pedig celebek is véleményt formálnak az üggyel kapcsolatban.

“Gödöllői vagyok! Kisgyerekként anyukámmal sokszor fagyiztunk Illés bácsinál! Segítek én is Illés bácsinak!!!! Hajrá Illés bácsi!!!” – írja például Hajdú Péter a Facebook-oldalán. Sváby András viszont egy más szemszögből közelítette meg a történteket.

“Biztos bal lábbal keltem fel és nem ismerem Illés bácsi cukrászdáját, és azt is látom, hogy a fél interet őt sajnálja, de a képeket nézve én csodálkozom, hogy a Nébih nem azonnal zárta be a kis gödöllői üzemet. A kinyúlt atlétatrikó, a fagyiba szinte belelógó mellszőr, a falakon lógó rongyok stb. nekem visszataszító és gusztustalan. Amúgy a Nébih által megkövetelt szabályok között van egy-két baromság, de a 90% fontos és kifejezetten logikus. A magyar vendéglátás backstage-jére pedig nagyon ráférnek a higiéniai szabályok” – írja az extévés szintén a közösségi oldalán.

A Blikk pedig ma reggel szúrta ki, hogy Pachmann Péter a Mokka adásában fejtette ki, hogy a sajtóban megjelent képek alapján nem szívesen enne az idős cukrász fagylaltjából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik