Szórakozás

Saját kolbászát árulja Lakatos Márk

Lakatos Márk az ország egyik legismertebb stylistja, akiről kevesen gondolnák, hogy nem csak az öltözködés, a divat és a stílus, de a gasztronómia szerelmese is. A minőségi ételek és italok iránti szenvedélye gyerekkora óta él benne, hiszen a nagyszülei is vendéglátással foglalkoztak, ő maga pedig grillsütödét nyitott.

„A nagyapám a hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején egy pecsenyesütőt üzemeltetett, aminek én voltam a „reklámarca”: 2-3 évesen sültkolbásszal a kezemben szaladgáltam a német turisták előtt, akik mind láthatták, hogy ez mennyire finom. Sőt, nagyapámmal kolbászt is töltöttem, 4-5 évesen például már annyira lelkes voltam, hogy majdnem belevágtam az ujjamat a kolbászhúsba”

– emlékezett vissza Márk, aki tavaly elérkezettnek látta az időt, hogy a saját kolbászát árulja.

Az ízekkel és receptekkel való kísérletezgetés után megszületett a Lakatos Műhely, amelynek termékeit először Tihanyban, majd különféle fesztiválokon kínálták, májustól pedig állandó helyszínen, a Hold utcai piacon várják a hagyományos és különleges ízesítésű grillkolbászok, és a mindenmentes főzelékek szerelmeseit.

„Szerintem ez a piac az egyik legizgalmasabb helyszíne a fővárosi gasztronómiának. Egy nyitott, jó hangulatú, barátságos hely, ahol sok minden megtalálható. Madridban, Lisszabonban és Barcelonában láttam hasonlókat. Természetesen Lakatos-féle grillkolbász is mindig van otthon, hiszen ez egyáltalán nem egészségtelen, ha nincs benne tartósítószer vagy ízfokozó, és zöldségekkel, okosan fogyasztjuk”

– mesélte a stylist, aki azt is elárulta, az életében abszolút megfér egymással az egészséges életmód, és a kolbász iránti szenvedélye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik