Szórakozás

Cooky szégyelli, hogy 14 éve küzd a magyarral

Vicces név, franciás akcentus, mondandójába oda nem illő szavak – ezek is jellemzik Cooky-t. A Nagy Duett zsűritagja számtalan beszólást kap amiatt, hogy még mindig küzd a nyelvünkkel.

“Tizennégy évvel ezelőtt érkeztem Magyarországra, azóta próbálom megtanulni a magyar nyelvet. Szégyellem magam, de nem megy jobban. Sokan rosszindulatúak, és azt hiszik, hogy tökéletesen tudok magyarul, és csak azért van az akcentusom, hogy érdekesebb legyek. De nem, egyszerűen így beszélek. Az sem zavar, amikor kinevetik, ahogy beszélek. Nincs baj ezzel. Sajnos ez az én hibám is, hogy nem tudok jobban magyarul. Ez a nyelv annyira bonyolult és nehéz, hogy hiába akarom fejleszteni a tudá­som, az akcentusom nem tudom elhagyni, nem megy. Élő adásban, amikor mindenki figyel, akkor még jobban próbálom odatenni magam, de pont fordítva sül el. Szerintem a magyar és a francia nyelv egyszerűen nem kompatibilis. Ez van”

– mondta a Borsnak Cooky, aki egyébként nagyon szeret Magyarországon élni, csak egy dolgot nem tudott megszokni.

“Nincs nagy különbség a francia és a magyar nemzet között. Csak a zsíros kaját nem tudom megszeretni. Amúgy ha valami nem tetszene, akkor nem maradtam volna itt.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik