Szórakozás

Eurovízió: Az első ötben kell végeznie Freddie-nek

Mint megírtuk, kedden este az előválogatón a Magyarországot képviselő Freddie bekerült az Eurovíziós Dalverseny döntőjébe.

Fehérvári Gábor Alfréd, azaz Freddie négy társával állt színpadra Stockholmban: három vokalistával – a Fool Moon acappella csapatból Mészáros Tamás, Molnár Gábor és Wodala Barnabás -, valamint Baranya Dávid táncossal adták elő a Pioneer című dalt, amit óriási üdvrivalgással fogadott a helyszínen szurkoló 16 ezer fős közönség.

A keddi elődöntőt megelőzően minden ország nemzeti zsűrije is pontozta a produkciókat, fele arányban ez döntött a továbbjutókról. Az Eurovíziós Dalfesztivál öttagú hazai zsűrijében Rakonczai Viktor, Lotfi Begi, Wolf Kati, Frenreisz Károly és Novák Péter bírálta az elődöntő mezőnyét, Kati ráadásul a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon már képviselhette is hazánkat a What About My Dreams? című dallal.

A nemzeti zsűri miatt már kétszer is láthattam Freddie produkcióját, ami szerintem eszméletlenül jól sikerült. Megkockáztatom, hogy a keddi elődöntőn még jobb is volt, mint a hétfői főpróbán. Nagyon drukkolok neki, a dal telitalálat, kiemelkedik a mezőnyből, ráadásul nagyon jó énekes, jól néz ki és van benne energia. Véleményem szerint jó eséllyel ott lesz az első ötben!

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Szintén a nemzeti zsűri tagja Lotfi Begi, aki már egy kicsit óvatosabban fogalmaz a végeredménnyel kapcsolatban.

Már itthon látszódott, hogy ez egy nagyon jó dal, és hogy Freddie biztosan énekel, hangilag nem érződik rajta az izgulás a színpadon. Olyan érzésem volt az előadás közben, mintha egy cd szólt volna, a vokálban sem volt hiba, nagyon egyben volt az egész. Azonban sajnos nem lehet különválasztani az Eurovíziót a politikától. Romániát idén kizárták, így az erdélyi magyarok nem tudnak ránk szavazni, pedig ez mindig sokat számított. Azért persze pozitívan állok hozzá, bízom a jó eredményben.

Zsédenyi Adrienn énekesnő, A Dal egyik idei zsűritagja izgalommal követte a hétfői elődöntőt, és jó eredményt jósol a magyar indulónak.

Nagyon tetszett Freddie produkciója, még többet tett bele a korábbiaknál. Érzelmileg sokkal több volt, mint amit itthon láthattunk tőle. Az átütő előadásból is látszik, hogy ő egy nagyon jó előadó, és a Pioneer egy nagyon odavaló dal. Esélyeket nagyon nehéz lenne latolgatni, de a dal mondanivalója és Freddie személyisége miatt bízom benne, hogy jó helyen fogunk végezni.

Az 1998-as Eurovízión Magyarországot képviselő Charlie bár drukkol Freddie-nek, ő maga nem látta a produkcióját és a dalfesztivált sem követi figyelemmel.

Azóta nem nézem az Eurovíziós Dalfesztivált, hogy szerepeltem ott, tévém sincsen, így sajnos nem láttam Freddie produkcióját, csak hallottam róla. Összességében megvan a véleményem a dalfesztiválról, mert nem látok benne egyéniségeket. Énekelni persze tud mindenki, de a jó dalok és a karakterek hiányoznak. Ettől függetlenül szeretek mindenkit, nem kötekszem a fiatalokkal, sok sikert kívánok az idei magyar indulónak.

Freddie ma reggel azt nyilatkozta, hogy kissé fáradt, de annál boldogabb, mert nagyon jól összeállt a csapat a végére; ahogy fogalmazott: szinte együtt lélegeztek a színpadon. Az énekes azt is elmesélte, hogy a közönség a műsor alatt egy pirosan világító karkötővel jelezte, hogy mennyire tetszett nekik az adott dal. Miután lejött a színpadról, azt látta, az aréna vörösben úszott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik