Szórakozás

Eurovízió: Döntőben a Magyarországot képviselő Freddie

Kedden este kezdődött Stockholmban az idei Eurovíziós Dalfesztivál. A Magyarországot képviselő Fehérvári Gábor Alfréd, azaz Freddie az első elődöntőben negyedikként mutatkozott be Pioneer című számával. Az énekessel együtt öten voltak a színpadon: rajta kívül három vokalista – a Fool Moon acappella csapatból Mészáros Tamás, Molnár Gábor és Wodala Barnabás -, valamint Baranya Dávid táncos. Az energiadús előadást hatalmas üdvrivalgással fogadta a helyszínen szurkoló 16 ezer néző, a siker a szavazatokon is meglátszott, hiszen

Freddie-nek sikerült továbbjutnia a szombati döntőbe.

A keddi első elődöntőn 18 előadójából 10 jutott be a fináléba. Íme a továbbjutók listája:
Magyarország – Freddie – Pioneer
Horvátország – Nina Kraljić – Lighthouse
Hollandia – Douwe Bob – Slow Down
Örményország – Iveta Mukucsjan – LoveWave
Oroszország – Szergey Lazarev – You Are the Only One
Csehország – Gabriela Gunčíková – I Stand
Ciprus – Minus One – Alter Ego
Ausztria – ZOË – Loin d’ici
Azerbajdzsán – Samra – Miracle
Málta – Ira Losco – Walk on Water

Az első elődöntő eladói egyébként hétfőn este mutatták be először élesben produkciójukat a titkosan pontozó öttagú nemzeti zsűrik előtt. Ez adta a produkciókra adott voksok egyik felét, a másikat a tévénézők szavazatai tették ki, a voksok egyenlő arányú kombinációja alapján dőlt el a továbbjutók kiléte.

Freddie mostani jó szereplése azt jelenti, hogy Magyarország egymás után hatodszor tudott döntőbe jutni az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az énekesnek esélye lehet az eddigi legeredményesebb magyar indulókat, Friderikát, Kállay-Saunder Andrást, és Rúzsa Magdit is megelőznie. Drukkolunk, hogy legyen így.

Érdekesség, hogy Fehérvári Gábor Alfréd máris kapott egy elismerést, ő lett ugyanis Mr Eurovision. A díj valószínűleg nem a hangjának, sokkal inkább a testi adottságainak szól.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik