Nóci (Array)
Szórakozás

Elítélte a bíróság Nócit

24.hu
24.hu

2016. 05. 10. 18:29

Jogerősen 1 év 6 hónap próbára bocsátásra ítélte a Debreceni Törvényszék Czifra Noémit. Az elsőfokú ítélethez képest enyhített a törvényszék, Nóci terhére nem bűncselekmény, csupán vétség róható fel – írja a Bors.

Mint ismert, a nem túl jó bőrben lévő egykori műsorvezetővel szemben 2012. decemberében ittas járművezetés vétségének gyanúja miatt rendőri intézkedés történt. A tévés jogsiját bevonták, az intézkedő rendőr azonban Nóci öntudatlan állapota miatt az erről szóló bevonó szelvényt nem adta át. Nóci pár nappal később felkeresett egy okmányirodát, ahol bejelentette, hogy elveszítette a jogosítványát. Nyilatkozata alapján az okmányiroda az állandó vezetői engedély megérkezéséig kiállított számára egy ideiglenes, majd egy végleges vezetői engedélyt.

A bíróság nem látta kétséget kizáróan bizonyítottnak azt, hogy Nóci tudott arról, hogy a vezetői okmányát bevonták, miként azt sem, hogy a vádlott a médiában napvilágot látott híradásokat látta volna. Az, hogy a vádlott az okmány bevonásáról a rendőrségtől a mai napig semmiféle értesítést nem kapott, a vádlottat nem mentesíti a felelősség alól. A másodfokú bíróság mindezek figyelembe vételével a vádlott esetében a szándékos elkövetés helyett a közokirat-hamisítás gondatlan elkövetését állapította meg. Az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vád alól bizonyítottság hiányában már korábban felmentette a bíróság.

Nóci az elsőfokú bírósági ítélet után azt nyilatkozta, hogy megérdemeltnek tartja a büntetését.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.