Szórakozás

Eljárás indult Demcsák Zsuzsa ellen

Demcsák beszól (demcsák zsuzsa)
Demcsák beszól (demcsák zsuzsa)

Nem marad következmények nélkül Demcsák Zsuzsa minapi ittas vezetése – írja a szerdán megjelent hírrel kapcsolatban a mai Bors.

Hétfő hajnalban A Nagy Duett után ugyanis a műsorvezető kiengedte a gőzt egy kisebb társasággal, és közben lehajtottak pár pohárral. Demcsák ezután autóba ült és hazaindult. Pechére azonban a rendőrség éppen arra tartott rutin igazoltatást, a Mokka műsorvezetője pedig fennakadt a rostán. Kiderült, alkoholos befolyásoltság alatt állt. Demcsák Zsuzsa elismerte, hogy hibázott, és borzasztóan sajnálja a történteket. A bulvárlap kérdésére a rendőrség azóta közölte, eljárást indítottak az ügyben.

“A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2016. május 2-án 2 órakor közúti ellenőrzést hajtottak végre Budapest II. kerületében, amely során egy személyt igazoltattak. A BRFK II. kerületi rendőrkapitányság eljárást indított járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt” – nyilatkozták.

A lap emlékeztet arra is, hogy a műsorvezető 2014-ben egyszer már elveszítette vezetői engedélyét, mert annyi hibát vétett. A jelenlegi büntetés lehetséges mértékéről egy szakértőt is megkérdeztek.

“Általánosságban elmondható, hogy a büntetés kiszabása során figyelembe veszik, hogy milyen volt a vezető korábbi közúti magatartása, milyen gyakran szegi meg a szabályokat. Súlyosító körülményként értékelheti a bíróság, ha korábban már állt az elkövető eltiltás hatálya alatt, azaz bevonták a jogosítványát. A kialakult gyakorlat szerint olyan személynél aki korábban ittas vezetés miatt nem volt büntetve, vétség esetében pénzbüntetés kiszabása várható, amelynek összegét az ittas­ság fokához és az elkövető jövedelméhez igazítja a bíróság” – mondta el dr. Vidákovics Béla Zsolt ügyvéd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik