Szórakozás

Lukács Sándor: “Kernnel mi voltunk a legnagyobb csibészek”

24.hu
24.hu

2016. 05. 04. 16:38

Lukács Sándor számára a 2016-os év több szempontból is meghatározó, hiszen számos elismerése mellé átvehette a Kossuth-díjat is. A színművész 39 éve él boldog házasságban,  a hosszú kapcsolat titkába pedig a Story Extra stábját is beavatta. 

 “Az az igazság, hogy Kernnel mi voltunk a legnagyobb csibészek. Idézőjelbe téve. Hogy is mondjam? Mindig szerettük a csinos lányokat. Rengeteg buliztunk. Olyan nem volt, hogy előadás után hazamentünk. Átmentünk a Rátkaiba a Nagymező utcába, ami szemben volt a Moulin Rouge-zsal; pontosan tudtuk, hogy a lányoknak mikor van ott szünetük. Tehát a táncos lányok mikor jönnek át a Rátkaiba a Moulin-ból, és hát szóval egy nagyon kellemes igazi legényéletünk volt, hogy úgy mondjam. És aztán egyszer csak elkapták a grabancunkat…” – viccelődött Lukács Sándor, aki közel 4 évtizede vette el feleségét, Maráci Marit

 “Persze néha azért összekapunk, de aztán mindig kibékülünk. Van tolerancia, van humor, ami nagyon fontos. A humor az borzasztó fontos a hosszabb együttléthez. Van önirónia. Szóval ezek mind szükségesek ahhoz, hogy elviseljük egymást. És mit ad isten, a feleségemmel is lassan a negyedik X felé közelítünk az együttlétben” – mesélte a színész, aki nemcsak a magánéletben, hanem a munkában is szerencsésnek tartja magát.

 “Minden művészeti ág közül talán a színész érzi a legintenzívebben munkájának, vagy teljesítményének a hatását. Mi ahogy dolgozunk, abban a pillanatban a visszajelzést megkapjuk. A csendből, a nevetésekből, az esetleges tapsokból az ember pontosan tudja, hogy most betalált. Már gimnazista koromban, amikor apámék elhoztak ide, egy-két előadást megnézni, már akkor úgy derengett bennem: hú, ha egyszer én is ennek a színháznak a tagja lehetnék, vagy itt játszhatnék! Mert már akkor színésznek készültem.

Én, hogy úgy mondjam, szerencsésnek mondhatom magamat díjak szempontjából is, merthogy végigmentem a ranglétrán a Jászai Mari díjtól kezdve, most az élet a sors úgy hozta, hogy most a legnagyobb díjat is – a Kossuth-díjat – megkaptam. Ami egy nagyon klassz dolog, mert azt hiszem, hogy a Kossuth-díj az valahogy a nagy devalválódás időszakában is megőrizte az értékét.”

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.