Szórakozás

Lajcsi: Azt hittem, hogy engem innen tepsiben visznek ki

Tavaly az egész magyar sajtót bejárták azok a képsorok, amik Galambos Lajos letartóztatásán készültek. Lajcsi ezekre a pillanatokat úgy éli meg, mintha csak tegnap történtek volna: fogságáról, elképesztő fogyásáról és a mexikói utazásáról is beszélt a Story Extrának.

“Jogilag a mai napon kaptam egy értesítést arról, hogy a nyomozást két hónappal még meghosszabbítják. Ez azért nagyon érdekes és furcsa számomra, mert ez már több mint két éve tart ez a nyomozás. Tehát egy két évig elhúzódó ügy, amiből 4 hónapot ki is vontak a forgalomból, és annyira volt fontos nekik, hogy az alatt egyszer meghallgattak. Szóval, olyan furcsa. Az igazság ki fog derülni, az számomra is fontos. A feleségem a járási ügyészség sorai közt kiolvasható, hogy már nem terhelt. Ez nagyon fontos, mert őt is elvitték előzetesbe, mint bűntársat. Ismert közszereplő vagyok, ismert zenész vagyok, és kiemelten foglalkoznak az üggyel. Én azt gondolom, hogy a jog előtt mindenkinek egyformának kell lenni”

– mondta Lagzi Lajcsi, akinek Mexikói utazását sokan kétkedve fogadták, hiszen Magyarország és Mexikó között nincs kiadatási egyezmény, így ha a zenész és családja úgy dönt, akár ott is maradhatott volna az örök nyárban. Az aggodalmat csak növelte, hogy a családi birtokot egy német ingatlanos oldalon hirdették. Lajcsiék azonban hazajöttek.

Lajcsi úgy gondolta, tollat ragad és könyvben írja meg történetét. Azt a történetet, ami már a hónapok óta a nyilvánosság előtt játszódik. Azt mondja, fontos számára a nyilvánosság, hisz Magyarországon lett híres zenész. Ennek az országnak köszönhet mindent amije van.

“Az én igazságomat írom meg. Részben, amit be merek vállalni. Nagyon sok fenyegetést kaptam is és kapok is. Jó indulatba csomagolt fenyegetésekre gondolok. Jaj, te vigyázz ám, hogy miről beszélsz. A nyilvánosság egy olyan dolog, ami számomra természetes, de aki nem szereti a nyilvánosságot, mert fél, fél attól, hogy szóba kerül, vagy belekerül egy könyvbe, annak ez nem előnyös.”

Korábbi Galamos Lajos fényképeket nézegetve nem nehéz észrevenni ezt a látványos átalakulást, amin Lajcsi keresztül ment az elmúlt időszakban. A zenészben ezzel kapcsolatban is elevenen élnek még az emlékek.

“Összesen 40 kilót fogytam. Ennek egy részét odabent, és azt mondta a börtön orvos, hogyha az eredményeim ilyenek maradnak… vérkép, vérnyomás egyéb, akkor engem innen tepsiben visznek ki, és akkor ő még nem is gondolta, hogy 4 hónapig bent leszek. Azt latolgattuk, hogy ez majd biztos 2 hónap lesz…”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik