Szórakozás

Börtönbe mehet az Omegásokat megverő taxis

Benko-Laszlo(17c3869a-3c4b-4252-a9a7-aaeb29c6a5cd)(430x286).jpg (Array)
Benko-Laszlo(17c3869a-3c4b-4252-a9a7-aaeb29c6a5cd)(430x286).jpg (Array)

2014 nyarán történt az incidens, amikor egy taxis rátámadt az Omega két zenészére, a billentyűs Benkő Lászlóra és Debre­czeni Ferenc dobosra. A nyomozást közel két év után végre lezárták és kiderült, hogy az agresszív taxis csúnyán megütheti a bokáját. A férfi ugyanis feltételes szabadlábon volt, amikor történt a balhé, így ha börtönbe megy, korábbi büntetésével is számolnia kell.

Most meditációs eljárásban szeretne egyezkedni a dühöngő taxis, de korábban a peren kívüli megegyezést is felvetette. Ezt azonban elutasította az ügyészség.

“Az egyezségnek komoly feltételei vannak. A vétkesnek be kell ismernie a tettét, ezzel szemben ügyfelem bántalmazója végig tagadott. Nem lehet a gyanúsított ellen más büntetőeljárás folyamatban, holott a taxis felfüggesztett börtönbüntetésének próbaideje alatt verte meg a zenészeket. Ez a két feltétel már kizárja a tevékeny megbánás lehetőségét” – magyarázta a Blikknek dr. Futó Barnabás, Debreczeni ügyvédje.

Részemről egyébként sem lett volna elfogadható semmilyen egyezség, hiszen a taxis még csak elnézést sem kért, sőt azt állította, mi támadtunk rá ittasan. Csak a szerencsének köszönhető, hogy életben maradtunk, és az építkezés miatt feltúrt környéken nem loccsant szét valamelyikünk feje, vagy Ciki ütemet verő bal keze. Mázli, hogy nem sérültünk meg annyira, hogy soha többé ne tudjunk hangszeren játszani

– tette hozzá Benkő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik