Szórakozás

Megúszta a büntetést Johnny Depp felesége

Amber Heard tíz év börtönt is kaphatott volna azért, mert Ausztráliába csempészte két ölebét.

Heard férjével együtt érkezett a bíróságra, ahol elismerte, hogy az országba érkezésekor nem a valóságnak megfelelően töltötte ki a belépési nyilatkozatot. Az ausztrál bevándorlási szabályok nagyon szigorúan veszik az állatok beléptetését, legalább tíz napig karanténban kell tartani minden beutazó állatot.

Heard korábban arra hivatkozott, hogy fáradt volt az utazástól, és azt hitte, asszisztense már elintézte a kiskutyák hivatalos papírjait – két yorkshire terrierről van szó. A csempészet vádja alól már korábban mentesült a híresség felesége. Ha azért ítélték volna el, tízévi börtönt vagy akár 265 ezer ausztrál dolláros (55,7 millió forintos) büntetést is kiszabhattak volna rá.

Végül egy hónapos próbaidővel megúszta, amennyiben megszegi a próbaidő szabályait, 1000 ausztrál dollárt (210 ezer forintot) kell fizetnie. Heard a két kutyát, Pistolt és Boo-t magángépen vitte be Queenslandbe 2015 májusában, amikor A Karib-tenger kalózai című film legújabb epizódján dolgozó férjét látogatta meg. A bűntény úgy derült ki, hogy egy helyi kutyakozmetikus kiposztolt róluk egy képet a közösségi médián.

Ezután a lelepleződés után a hatóságok rövid határidőt adtak Deppéknek arra, hogy eltávolítsák a kutyákat az országból, ellenkező esetben elaltatták volna őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik