Szórakozás

Veszélyes is lehet a legújabb szempilladúsító eljárás

A szépségiparban szó szerint nincs lehetetlen. Legyen szó plasztikáról, ránctalanításról, a hajunk hosszáról, vagy fényességéről ma már mindenre van megoldás. A határ a csillagos ég, ja, és a pénztárcánk, ugyebár.

A különböző típusú szempilla növelő, szebbítő, dúsító eljárásoknak Magyarországon is nagy divatja van.

Úgy is fogalmazhatnánk, hogyha nem szaladunk elég gyorsan, akkor jó pénzért minden sarkon ragasztanak a szemünkre néhány tincset. 

A szépségipar azonban számtalan alkalommal bebizonyította, hogy mindig van új a nap alatt. Hisszük vagy nem, a 3D-s, 4D-s, illetve ki tudja milyen szempillák után most két amerikai sminkmester Karrueche Tran és Hrush Achemyan (akik a Kardashian – Jenner klánnal dolgoznak együtt ) posztolni kezdték Instagramjukra legújabb eljárás, a szempilla emelés, eredményeit.


A módszer a los angeles-i székhelyű szempilla művész Elysee Zhadikpur sajátja. A hölgy szerényen Elysee-nek nevezte el az eljárást, mely 150 dollárba kerül, és 8-12 hétig tart a hatása. A csodálatos bambi tekintet után áhítozó nők pillái alá egy kis párnácskát tesznek, majd keratinnal átkenik azokat. Kilencven perc után pedig voilá, kész a gyönyörű tekintet, sötétebb, dúsabb és ívesebbek lesznek a szempillák.

Mindez remekül hangzik, de kérdés, vajon mennyire biztonságos? A Women’s Health szerkesztősége megkérdezett néhány szakembert.

Jacqueline R. Carrasco oculoplastic sebész szerint határozottan kockázatos kémiai anyaggal kezelni a szempillákat, mivel ezek akár allergiás reakciót is kiválthatnak. Azoknál, akik hajlamosak rá, bőrpírt, duzzanatok, vagy hólyagok kialakulásához vezethet, különösen, ha véletlenül bekerül a szembe, vagy a környező bőrrel érintkezik.

Plusz, keratinos pillaemeléshez használt készítmény pontos összetevője titkos, így a szakértők nem tudják elemezni a hozzávalókat, és ebből kifolyólag azt sem tudják 100 százalékosan megmondani, hogy biztonságos-e.

Michael J. Earley , szemész orvos hozzáteszi:

Bár még nem találkoztunk olyanokkal, akiknek bármilyen panaszuk is lett volna a kezeléstől, azért javasoljuk a hölgyeknek, hogy legyenek óvatosak, amikor ismeretlen készítményeket alkalmaznak a szemkörnyékükön.

Mondjuk, mivel egyelőre nálunk nem elérhető a kezelés, felesleges aggódni, hogy valami végzetes merényletet követünk el a szemünkkel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik