Szórakozás

Németh Kristóf: Sok a két dudás egy csárdában

Mint megírtuk, Németh Kristóf kedden bejelentette, hogy távozik a Játékszín éléről. A színész nem vállalta, hogy a társaság taggyűlésén megszavazott módon, Bank Tamással közösen, kettős ügyvezetéssel működjenek tovább.

“Tavaly nyáron merült fel, hogy Bank Tamás igazgató szeretne lenni. Én már akkor nem értettem, hogy egy művészileg és gazdaságilag is sikeresen működő színház élére miért kell két vezető, de a kérdéseimre máig nem kaptam kielégítő választ. Elmondtam, nem értek egyet a kettős vezetéssel, ez olyan nagy cégeknél bevett dolog, ahol több ágazatot kell elvezetni, vagy az Operánál mondjuk, ahol különböző tagozatok vannak. De a Játékszín Budapest egyik legkisebb színháza. Hogy nézne ki a kettős vezetés a gyakorlatban? Színre vinnénk például a Hamletet, amit én Kulka Jánossal képzelek el, Bank Tamás pedig Eperjes Károllyal, és akkor ki-ki felkéri a saját jelöltjét? Vagy döntsön a tulajdonosi többség? Azt látom, hogy erős ambíciók fogalmazódtak meg Bank Tamás részéről, egy új stílus mutatkozhat be”

– nyilatkozta a Blikknek Németh Kristóf, aki szerepeit szeretné megtartani, amennyiben erre az új vezetőség igényt tart majd.

A bulvárlapnak nyilatkozott Bank Tamás is, aki szerint nincs szó stílusváltásról, csupán a zavartalan működés biztosítására törekszenek. A döntés okaként említette, hogy Németh Kristóf rendkívül elfoglalt, az operatív rendszer megállt, ezért kellett keresniük egy olyan megoldást, amellyel a színház továbbra is sikeresen működhet.

Németh Kristóf három és fél éve vezette a körúti színházat, amit 2012-ben 3,1 millió forintért vásároltak meg üzlettársaival, s amely ma sikerei csúcsán, állandó telt házzal megy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik