Szórakozás

Rózsa György nehéz évet tudhat maga mögött

Rózsa György kettős jubileumot ünnepel az idén. Ötven éve kezdte televíziós pályafutását, ősszel pedig 70 éves lesz. Még ma sem tud végigmenni az utcán anélkül, hogy valaki ne kiabáljon utána: “Á, ez a Rózsa Gyuri!” Produkciós cégével mai napig gyárt filmeket, aktív életet él, és nagyon vágyik egy unokára – mindez pedig a Story Extra interjújából derült ki.

Tényleg ez egy ilyen különlegesség az én életemben. Az 50. televíziós esztendőm és hát ősszel belefordulok a 70. igazi esztendőmbe. (…) Az első 15-20-25 televíziós esztendőben egy kicsit keveset foglalkoztam a családdal, vagy minden mással. Nagyon nagy szerelem volt nekem ez a televízió. (…)

Az országos ismertséget, azt nyilván a Kapcsoltam hozta meg. Az volt a leghosszabb ideig futott televíziós vetélkedő, mindmáig Magyarországon; 11 évig ment. Két évre rá elindult 1982-ben a Leg-leg-leg, az meg az első bulvár műsor volt Magyarországon. (…) Aztán jött a Bűvös hatos. Imádták, ez volt az első színtiszta memória játék. Mindegyik műsornak volt egy-egy ilyen szlogenje, amit kiabáltak az emberek utánam az utcán, hogy: Ha kedd, ha szerda: Zsákbamacska!”

A legendás tévés nem szokott a magánéletéről beszélni, a bajokról, szomorúságokról pedig főleg nem. Ezúttal azonban elmesélte, hogy nehéz perióduson van túl és, hogy nem megy neki könnyen elfogadni az idő múlását.

Az előző év, az nekem nagyon-nagyon nehéz évem volt. Ugye meghalt az édesanyám, meghalt az öcsém, a testvéröcsém. Teljesen váratlanul. Úgyhogy ezt átvészelni, hát úgy mondjam, nem volt nagyon könnyű. Azért nem szívesen beszélek viszont a betegségekről, mert azt meg úgy érzem, hogy lassan én leszek a nemzet betege. Tényleg nem szeretné az ember, hogy azt mondják róla: Jé, ez még él! vagy valami, sőt inkább azt szeretném, hogyha most valaki megnézi ezt az adást, inkább azt mondja: Az nem létezik, hogy mindjárt 70 éves lesz ez a Rózsa Gyuri. (…) Nagyon nehéz megszokni, hogy az ember most már lassan 70 lesz. Nagyon nehéz. Nagyon nehéz beletörődni”

– mondta el Rózsa György, aki mindent megtesz lányáért, Csilláért. Vele kapcsolatos legnagyobb kívánsága is.

Én vagyok az, nem mások. Én vagyok az, aki úgy próbálja a Csillát afelé tolni, hogy legyen egy… Én már azt is mondtam neki, hogy nem kell, hogy férjed legyen, csak legyen egy gyereked; aki, – hogyha véletlen mégis csak nekem el kell mennem – akkor vigyáz rád, és aki szeret téged, és akit te is szerethetsz, és akire te is vigyázhatsz. Nagyon-nagyon szeretném, hogyha Csilla találna egy méltó társat, és végre lenne egy unokám.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik