Szórakozás

Friderikusz kártérítéssel tartozik a TV2-nek

Hiába készült a csatorna az Összezárva Friderikusszal című műsor folytatására, a műsorvezető a TV2-nél tapasztalt botrányok miatt az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy kiszáll a dologból és elhagyja a csatornát.

“Érlelődött az elhatározásom, noha szerettem és szívesen csináltam ezt a műsort, ugyanakkor meggyőződésem, hogy egy televíziós műsorkészítő, ha integer személyiség, nem tekinthet el attól a közegtől, amelyben a produktuma helyet kap, nem legitimálhat a jelenlétével olyan törekvéseket és magatartásokat, amelyeket mélységesen megvet és elítél. (…) az elemi szakmai és erkölcsi szabályokra ily’ mértékig fittyet hányó közegben nem szabad dolgozni, azaz minden érintkezési felületet is meg kell szüntetnem azzal a tévécsatornával, amely tudtomon és akaratomon kívül rossz híremet kelti, kikezdi a szakmai és emberi hitelességemet” – írta egy héttel ezelőtt nyílt levelében Friderikusz.

A stábot azonban már leszerződtették, a vendégekkel is egyeztettek, a díszletek is rendben voltak, azaz minden készen állt a forgatásra. Emiatt kell a tévésnek most kártérítéssel számolnia.

“Sándorral peren kívüli egyezségre törekszünk, ő is korrektül áll ehhez. A kollégák pénzéről van szó, ennél többet nem szeretnék mondani” – nyilatkozta a Borsnak Hajdú Péter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik