Szórakozás

Brutális gázszámlát kapott a fél éve halott nyugdíjas

„Szeretném, ha végre felfognák, hogy az anyám halott”.

Stuart Bower édesanyja gázszámlát kapott. A 65 éves Hove-i (Kelet-Sussex) nyugdíjas ex-rendőr és politikus anyukájának 787 fontot (több mint 300 ezer forint) számlázott ki a British Gas. A néni nem fogja kifizetni a tetemes összeget,

tekintve, hogy több mint fél éve elhunyt.

Stuart Bower nagy rajongója a Monty Python-csoportnak, úgyhogy válaszlevelét is úgy alkotta meg, mintha csak a zseniális humoristák egyik szkeccsének részlete lenne.

De még mielőtt röhögnénk a levelén, előbb jöjjenek a háttérinformációk. Frances néni tavaly szeptemberben halt meg. Stuart elküldte a British Gas számára a halotti bizonyítványt, ezek után a cégtől februárban érkezett 1000 font visszatérítés. A férfi azt gondolhatta, ezzel lezárult a történet.

De aztán jött egy számla,

amely szerint szeptember 30. és október 22 között 0.00 fontnyi gázt fogyasztott a néni, két héttel később pedig már 787 fontot követeltek tőle a szeptember 30. – november 5. közötti időszakra.

Stuart az említett briliáns válaszlevelet a sajtónak és a helyi országgyűlési képviselőnek is elküldte; idézzük a legjobb részeket:

következő levelükben, melyet a halott anyámnak küldtek, azt állítják, hogy a szeptember 30 és november 5 közötti időszak gázhasználatáért 787.10 fontot köteles fizetni.”

hogyan tud egy halott ember egy hónap alatt több gázt használni, mint még élete során egy teljes esztendő alatt?”

Szeretném, ha végre felfognák, hogy az anyám halott. Elhunyt. Levetette porhüvelyét. Ő EGY HALOTT ANYA.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik