Szórakozás

Badacsonyi borokat kóstolhatnak a New York Palotában

Ötödik alkalommal mutatkozik be a Badacsonyi Borvidék a budapesti New York Palotában április 6-án. Az eseményen – amelynek fókuszában a borvidékre, illetve a pincészetekre jellemző borok lesznek – a badacsonyi borászok személyesen töltik boraikat szakmai partnereik és a borkedvelők poharaiba.

A kisebb borászatoktól a legnagyobbakig, a kézműves termelőktől a nagy pincészetekig mindenki jelen lesz, hogy az általuk kínált válogatott borok kóstolása, és a velük való beszélgetés által elevenedjen meg a Badacsonyi Borvidék hangulata. A kóstolón résztvevő borokat egy borászokból álló bizottság vakkóstoló során előminősíti, annak érdekében, hogy a rendezvény vendégei kizárólag a borvidéki kínálat legjavával találkozzanak.

„A kerek évforduló kapcsán döntöttünk úgy, hogy idén az elmúlt 5 év legszebb tételeit, többek között igazi terroir borokat mutatunk be” – mondta Békássy János elnök, a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület részéről, akik a Badacsonyi Borvidéki Borút Egyesület borászainak aktív közreműködésével szervezik meg a borvidék bemutatkozását.

Új programelemként mesterkurzusok is színesítik a rendezvényt, amelyeket neves szakemberek tartanak majd. 15 és 16 óra között a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják a borászatok, illetve 15 órától minden borkedvelő részt vehet az exkluzív kóstolón. A belépési díj 4900 forint.

A mesterkurzusok ára 2000 forint kurzusonként és fejenként. A helyszínen már csak korlátozott számban lehet belépőt venni, 5900 forintos áron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik