Szórakozás

A hétvégén tartották a világ legdrágább esküvőjét

Állítólag. Ami biztos: világsztárparádé, kilencemeletes torta, százmilliós menyasszonyi ruha.

Az ön esküvőjén ki zenélt? Csak azért kérdezzük, mert Szaid Gucerijev és Hadizsa Uzsahova lagzijában így nézett ki a zenei felhozatal (hogy csak a legnagyobb neveket említsük): Sting, Enrique Iglesias, Jennifer Lopez.

Jó, tény, hogy nem egy átlagos buliról volt szó: Mihail Gucerijev orosz oligarcha fiának volt a lakodalma. A hírekben máris minden idők egyik legdrágább lagziját emlegetik; emeljünk ki néhány érdekességet:

  • az ünnepséget moszkva egyik legdrágább éttermében rendezték; amelynek minden milliméterét virágok borították,
  • a vacsora után a vendégek egy visszafogott kilencemeletes tortából falatozhattak,
  • a drágakövekkel ékesített menyasszonyi ruha egy Elie Saab-tervezte viselet volt, nagyjából 25 millió rubelbe (102 millió forint) kerülhetett,
  • és persze a vendégek sem távozhattak üres kézzel: minden család egy-egy arany ládikát kapott ajándékba. A nemesfém-, malachit-, hegyikristály és Swarowski-díszítésű dobozkák darabja megközelítőleg 165 ezer rubel volt (677 ezer forint).

Hogy a világsztárok milyen gázsit kaptak a fellépésért, arról nincs információ, de hogy lássuk a nagyságrendet: Jennifer Lopez 2013-ban állítólag több mint 1 millió dollárért énekelgetett a türkmén elnök privát buliján.

A lagzi összköltségéről csak találgatásokat lehet olvasni, de

a becslések szerint legalább egymilliárd dollárt mulattak el oligarcháék.

Mihail Gucerijev a kommunizmus bukása után magánbankok alapításával kezdte, ma már több energiaipari cége van, emellett ingatlan- és médiavállalatokat is vásárol néha.

Fia, Szaid Angliában tanult különböző egyetemeken (Oxford, Plymouth), majd hazatért, hogy a családi vállalkozásban részt vehessen. Az ifjú feleség, Hadizsa, 20 éves, egyetemre jár, fogorvos szeretne lenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik