Szórakozás

Tvrtko kifakadt: A Napló nevet ne használják fel alantas célra!

Mint megírtuk, hamarosan újraindul a Napló a TV2-n. A régi szerkesztők közül többen nem szeretnének szerepelni az új Naplóban, pedig a műsor korábban a csatorna büszkesége volt. Hétfőn este Vujity Tvrtko a Facebookon osztotta meg véleményét az üggyel kapcsolatban.

Hatalmas a felelősségem. A NAPLÓT nem engedhetem, és nem is engedem meggyalázni. Engem bánthatnak, a csapatomat, Naplós családomat NEM!

Velem szemben úgysem tudnak majd közleményeket kiadni, mert a Napló első riportereként és utolsó műsorvezetőjeként sokkal többet tudok a műsorról, és ANNAK HALÁLÁRÓL, mint a közlemények megfogalmazói.

Mindig is az tartott vissza, hogy nagy távolságot tartok a politikától. Ha megszólalok, akkor ugyanis rám lehet sütni a bélyeget, hogy ilyen vagy olyan oldali, ilyen párti meg olyan párti vagyok. Az agyonpolitizált Magyarországon ez most így van, holott nekem NINCS SEMMILYEN PÁRTSZIMPÁTIÁM. Nem politikusokhoz és pártokhoz igazítom az életemet. Vannak, akik fel sem tételezik, hogy léteznek ilyen civilek, úgyis mindenben politikát keresnek és találnak.

Az volt a nagy bűnünk, hogy 17 év 2 hónapig olyan műsort csináltunk, amelyet túl sokan néztek, így túlzottan kellett az a felület a politikának, meg a politikát kiszolgálóknak. A Napló- amíg tudott- ellenállt. Aztán jött az a szörnyű vasárnap, amely után -könnyes szemmel- kimondtuk (IGEN, MI MONDTUK KI), hogy nincs tovább!

Szalay Ádám főszerkesztő és én mondtuk ki, csapatunk egyetértésével. Nem akartunk senkit kiszolgálni. Civil, társadalmi magazint akartunk. Engem úgyis csak a Hétköznapok Hősei érdekeltek, a fantasztikus siket kislánytól a csodálatos parasportolóig, a tengerparti magyaroktól a hadifogolyig! Imádtam a társadalmi akcióinkat, a parkolós-kampányt, a kollektív szemétszedést, a rászorulók megsegítését a valódi példaképek bemutatását, az igazi oknyomozó riportokat, a kedves történeteket.

IGEN, most először kimondom: a NAPLÓ halála a magyar politika és a kiszolgálók szégyene. A TV2 búcsúközleményébe akkor, 2014 év végén -hatalmas küzdelem után- azért került be egy mondatunk, mely így szólt: “…a stáb sem szerette volna folytatni a munkát az adott feltételek mellett”.
Kitartottunk, ameddig lehetett, de volt egy pont, ami után már nagyon szégyelltük volna magunkat. Akartuk a nagyszerű történeteket, az akciókat és a példaképeket, de azon az áron, amit a műsortól elvártak, már nem lehetett!

A logónkat pedig elvehetik, műsorunk címét felhasználhatják, de a lelkünk nem megvehető, nem megvehető. Félreértés ne essék: nincs bennem féltékenység, kívánom, hogy a most induló “Új Napló” legyen jobb, mint a miénk volt. Csinálják meg ügyesebben, modernebben. Sok erőt és sikert a készítőinek.

Naplós családunk több tagját megkeresték, ez tény. Mindannyiuk nemet mondott, ez is tény. Napok óta tudok erről, hiszen csapatom tagjai kérdezgették, hogy mit tegyenek. Azt mondtam, hogy mindenki tegyen belátása szerint. Senkit sem beszéltem le semmiről. A NAPLÓ tagjai egyenként, szabad akaratukból döntöttek úgy, hogy ebben nem vesznek részt. Volt aki sírt… de akkor sem.

Fenti soraimmal nem igazodtam senkihez és a konkrétumokról még csak nem is beszéltem. Ám határozottan kérek mindenkit, hogy az 1997.10.05-2014.11.29 között létező műsornak, a NAPLÓ-nak a nevét ne használják fel semmilyen alantas célra!

Ennyi és nem több!

Barátsággal: Vujity Tvrtko

Ajánlott videó

Olvasói sztorik