Szórakozás

A magyar szórakozás 2016-ban: Emberek trágyában turkálnak

Az RTL Klub legújabb valóságshow-jának „pilotja” az Adam Sandler-filmek kedvelt humorforrását tolta túl.

Mit kapunk akkor, ha egyszerű Való világ-szereplőket elzárunk minden technikától és egy isten háta mögötti tanyán szívatjuk őket?

Igen, a Farmot.

És mivel lehet olyan játékosokat szopatni, akiknek a 80%-a még gereblyét sem látott?

Igen, tehénszarral!

Az RTL Klub legújabb, Szlovéniába outsource-olt valóságshowjának első húsz perce ezt ki is maxolta, a szereplők első feladata az volt, hogy kábé 40 négyzetméternyi tehénszarban találják meg a raktár kulcsát. És ez lehet, hogy tényleg nagyon sokáig tartott a valóságban, de kicsit indokolatlan egy 50 perces műsorban (mínusz reklám) a műsoridő háromnegyedében ezt mutatni.

A trash ugyan a kortárs valóságshow elengedhetetlen eleme, de az ebben a műfajban élen járó RTL sem használja jól az intézményt, hiszen itt ez a kakipoén egy átlagos Adam Sandler-film humorkészletének hatásfokán muzsikált, apellálva a 18-49-es célközönség általános megállapítására:

Nézd már Margit, a ganéba turkál a pesti suhanc!

És értem én, hogy ezt tréfásnak szánták a készítők, meg hogy kell valami, amiről lehet beszélni az első rész után akár a sarki közértben, vagy akár nekem itt ezen a platformon, meg az is tuti, hogy ez a 20 perc még mindig érdekesebb, mint a VV-ben a jacuzzi mellett cigiző hősök, vagy hogy egy ilyen társas eseményre jól rá lehet vágni a szereplők kis bemutatkozófilmjét, de most komolyan.

Ezek az emberek 20 percig matattak a kakiban!

A műsornak egyébként nem ez az egyetlen bűne, hiszen azt túlzás lenne állítani, hogy Nádai Anikó alkalmas lenne műsorvezetésre, viszont a még nagyobb talány, hogy a mellé állított, jobb sorsra érdemes Fördős Zé mégis miért vállalta ezt a műsort? Arról nem is beszélve, hogy közöttük működő kémiáról sem beszélhetünk igazán, a Gálvölgyi Show megírt szkeccseit idéző elválasztó beszélgetéseik igazán kínosak. Csak egy egyszerű példa:

Zé: Neked mi hiányozna a legjobban egy ilyen helyen?
Anikó: Csak annyit mondok: hajvasaló!
Zé: Annyira tudtam, hogy ezt fogod mondani, ha-ha!

Vagy itt egy másik:

Anikó: 14 embert most bedobunk a mélyvízbe.
Zé: Biztos, hogy oda?
Anikó: Na jó, akkor a trágyába!

A teljesebb hatás érdekében most kéretik elindítani az alábbi videót:

Oké, ez csak az első műsor volt, de ha a Farm elvileg „szórakoztatni” akar, akkor ennél azért többre van szükség.

A bemutatkozó videók legalább viccesek voltak, egy valóságshow-ban mindig ezek a legjobbak. A szereplőkről már itt írtunk korábban, így csak a legerősebb mondatokat húznám alá: Dani, a „vállalkozó” (lesz még róla szó) sosem dolgozott és erre büszke is, Cintia a felszolgáló önmagát nagyon lazának, nagyon jófejnek hiszi, Attila a kőműves megcsókolja a barátnőjét akkor is, ha büdös a szája, Henrietta, a partiszervező szerint pedig a férfiak az egyszerű nőket szeretik, ő pedig nem az. Nincs is pasija évek óta.

A ganajtúrásból Sándor, a visszavonult tűzoltó profitált a legtöbbet (akinek saját bevallása szerint a megfélemlítés a taktikája), mivel ő találta meg a kulcsot, s ő lett a „heti gazda”, akinek a héten már nem kell fizikai munkát végeznie, pampoghat a többiek előtt, ha nem végzik a feladatot, külön szobát kapott és a hét végén nem juthat a kiesés sorsára.

Ezután végre elmehettek megnézni a Farmot, jött egy reklám és egy újabb szórakozattónak szánt közjáték, Attila a modellfiút tanította fát vágni, nem sok sikerrel. A „kacagtató pillanatok” után érkezett az este, amelyen előkerült a pálinka, a többség jól be is rúgott, a „vállalkozó” Dani pedig el is kezdte fűzni Laurát, a modellcsajt, akinek azzal vagizott, hány autója van, és mennyit keres. Tudják, ő az a seftes, aki elmegy néha külföldre egy autóért… Majd a kedvenc egysorosom tőle:

Menni akartam botoxolni, csak nem volt időm.

A műsor azt a természetes igényünket akarja kiszolgálni (amellyel minden valóságshow is operál), hogy szeretünk komfortzónájából kipenderített, szélsőséges dolgokat mondó, tevő embereken kuncogni, meglesni, mit csinálnak, neadjisten röhögni azon, mennyire „egyszerűek”, de ha három hónapig az lesz a fő humorforrás, hogy

höhö, kaki

vagy

höhö, nem tud fát vágni

akkor elég hamar unalmassá válik a Farm.

Mondjuk minden egyes Való Világ-széria esetében is ugyanezt gondoltam, aztán szépen mindig megtalálta a maga célközönségét. A Farm is ilyen lesz, már csak azért is, mert az efféle nagyvolumenű showműsorokat hihetetlen profizmussal vezényli le az RTL Klub. Ez pedig sokszor elegendő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik