Szórakozás

Lagzi Lajcsiék “elmentek, ez tény”

A legfrissebb hírek szerint a család hamarosan visszajön, és utazásukat egyeztették a hatóságokkal is.

A bulvárlapok szerint kiürítették Lagzi Lajcsi boldogasszonypusztai birtokát. Mint korábban megírtuk, a zenész családjával váratlanul Mexikó felé vette az irányt,  tervéről nem értesítette sem az ügyvédjét, sem a hatóságot. Előjelek ugyanakkor voltak. A Blikk az egyik szomszédtól megtudta, boldogasszonypusztai birtokán a minap költöztető kamionok jelentek meg, és nem a főbejáraton, hanem a kevésbé szem előtt lévő hátsó kapun hajtottak be.

A birtokon jelenleg nincs senki néhány biztonsági őrön kívül. A lap egyiküktől próbálta megtudni, mi állhat a hirtelen távozás hátterében, de ő sem volt hajlandó elárulni, munkaadói mennyi időre utaztak el.

A Blikk információja szerint a gyerekeket az iskolából még nem vették ki a szülők, igaz, már korábban is szó volt róla, hogy magántanulóként folytatják tanulmányaikat. Lagzi Lajcsi ellen továbbra is folyik a nyomozás, de kényszerintézkedés híján szabadon járhat-kelhet, akár külföldre is utazhat jogszerűen – emlékeztet a lap.

Az ügyészség január végén közölte: bár az előzetes letartóztatás általános oka továbbra is fennáll, de a „bizonyítás meghiúsítása és a bűnismétlés veszélye” nem áll fenn, ezért Lagzi Lajcsi és társa szabadulhat az előzetesből. Szökéstől senki sem tartott.

A Borsnak a trombitaművész röviden, írásban reagált. Azt írta, hogy az olaszországi egy korábbi utazás volt, ez most egy másik. Azt nem árulta el, most hol tartózkodik családjával, de korábban már, lehetséges tervként, utalt a költözésre. Azt mondta, felmerült bennük, hogy a lelki sérülések miatt, amelyek itt érték őket, elmennek egy időre, gyermekei egy-két évet külföldi gimnáziumokban is tanulhatnának.

Külföldön nyilván nem egy kétszáz hektáros kúriát vennénk vagy bérelnénk. Egy lakás bőven elég lenne, három-négy szobás – mondta, és azt is hozzátette: szeretné, ha a gyerekei megtanulnának spanyolul.

A lap telefonon elérte ügyvédjét, aki titoktartására hivatkozva csak ennyit mondott.

Elmentek, ez tény.

Lagzi Lajcsi a napokban felvette vele a kapcsolatot, a folyamatban lévő eljárásra továbbra is meghatalmazása van. A szükséges nyomozati cselekmények zajlanak, ezeket ez nem fogja akadályozni – tette hozzá.

A Magyar Nemzet az egyik védőtől úgy értesült, a trombitás és családja várhatóan március végén hazajön, az utazást pedig előre egyeztették a magyar hatóságokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik