Szórakozás

Kassai Ilona is esélyes lehet a Nemzet Színésze címre

Psota Irén halála után hamar megkezdődött a találgatás, ki is kerülhetne helyére a Nemzet Színészei közé. A Blikk cikke szerint többen felemelték a szavukat Ganxsta Zolee édesanyja, Kassai Ilona mellett is.

“Nagyon megérdemelné, közel kilencvenévesen naponta dolgozik szerényen, hatalmas tudással. Boldogan tenné színházban is, csak ennyi idősen már kevés szereplehetőség akad színpadon, pedig bármilyen nehéz szöveget pillanatok alatt képes megtanulni” – mondta el a lapnak Agócs Judit, de Pikali Gerda is nagy tisztelője kolléganőjének.

Ganxsta Zolee és Kassai Ilona (ganxsta zolee, kassai ilona, )
Fotók: László Szabolcs

“Még nem is éltem, amikor Médike már színpadi sztár volt, de minden darabját megnéztem, amit csak tudtam. Nagyszerű színésznő. Egész életpályáját tekintve megérdemelné ezt a „jutalmat”, mert hetven éve hatalmas alázattal, fiatalokat megszégyenítő energiával dolgozik a mai napig” – mondta el a színésznő a 88 éves művésznőről, aki örült a lap felvetésének.

“Örülök, hogy egyáltalán valakinek eszébe jut, hogy én is a földön vagyok még. Tíz éve játszottam utoljára színpadon, de ma is vállalnám, ha felkérnének” – mondta el Kassai Ilona, akinek esélyeivel kapcsolatban Bodrogi Gyula csak annyit árult el, színésznő helyére csakis színésznőt választanak, de előre egyetlen jelöltet sem fognak megnevezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik