Szórakozás

Már biztos: Gönczi Gábor távozik az RTL Klubtól

Kedden reggel robbant a hír, miszerint Gönczi Gábor ül Azurák Csaba helyére a Tényekben. A pletyka mostanra lett biztos hír, az RTL Klub hivatalos közleménye szerint Gönczi Gábor távozik az RTL Klubtól és más televíziós társaságnál keres kihívásokat.

Felmondási idejét a mai nappal megkezdte, de a következő hetekben még láthatják őt a Fókusz nézői.

Gönczit állítólag már hónapok óta szerette volna megszerezni a TV2, ám a műsorvezető eddig elhárította a megkereséseket. A megállapodás a közelmúltban köttethetett, amelynek iparági pletykák szerint egyszerű oka van: a Fókusz műsorvezetőjét évek óta farvizén tartotta az RTL Klub. Gönczi Gábor műsora ide-oda csúszkált a főműsoridőből kora délutánra, és fejlődési lehetőség sem tűnt fel előtte, bizonyos szempontból mellőzöttnek érezte magát. A TV2 ezzel szemben legnézettebb saját gyártású műsorában, a Tényekben kínált neki lehetőséget, feltehetően versenyképes fizetésért, és az is imponálhatott neki, hogy a bulvárműsorból egy komolyabb műfajra válthat. Ezekről is szerettük volna megkérdezni Gönczi Gábort, azonban egyelőre nem értük el telefonon.

Fotó: RTL Klub
Fotó: RTL Klub

Gönczi hirtelen távozásával együtt kedden az RTL Klub azt is bejelentette, hogy a Fókusz nyárra teljesen megújul, új arculatot és főcímet kap, ennek előkészületei már javában zajlanak.

Műsorvezetői fronton is lesznek változások, Barabás Évának új váltótársa lesz.

“Szerencsére a Fókusz szerkesztőségében számtalan tehetséges riporter dolgozik, közülük kerül majd ki az új műsorvezető”

– mondta el Jakab Ádám, a Fókusz főszerkesztője.

Ahogy az RTL Klub nézői tavaly tavasszal és ősszel már megszokhatták, a Fókusz hamarosan új időpontban jelentkezik, a Farm című műsor március 21-ei indulásának napjától a Híradó előtt, hétköznaponként 17.25-től lesz látható.

Fotó: TV2
Fotó: TV2

Odaát a TV2-nél, a hírigazgatói pozíciójából néhány hete menesztett Azurák Csaba állítólag jól fogadta, hogy már a Tényeket sem vezetheti. Az Origonak elmondta:

“Már korábban jeleztem Dirknek, hogy a csatorna által bejelentett esti háttérműsorra koncentrálnék. Találkozott az álláspontunk. Azzal érveltem, hogy a naponta jelentkező, esti, 30 perces adás előkészítése, majd műsorvezetése mellett nem lenne energiám a Tényekre.”

A 24.hu azonban Azurák Csaba kollégáitól úgy tudja, a TV2 műsorvezetője egy cseppet sem örült kétszeres lefokozásának, és csak azért marad még a csatornánál, mert családapaként nem teheti meg, hogy lemondjon biztos állásáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik