Szórakozás

Veszélyes jelenettel kell megbirkóznia Józan Lászlónak

A Barátok közt Tóbiását, Józan Lászlót új kihívás elé állította A velencei kalmár. A Pesti Színház bemutatójában Lacinak és partnernőjének, Tornyi Ildikónak egy veszélyes jelenetben instabil díszletelemmel kell megbirkóznia, amin néhány méterrel a színpad felett játszanak.

“Egy kicsit tériszonyos vagyok, de ezt a magasságot még el tudom viselni. Mivel hintázik az elem, kicsit bizonytalan volt rajta először megtalálni az egyensúlyunkat, de mivel gépészetileg rendben van, így nem lehet baj”

– meséli Laci a 24.hu-nak új feladata kapcsán.

Fotó: Dömölky Dániel
Fotó: Dömölky Dániel

A Barátok közt Tóbiása a színpadon most egy romantikus szerelmes, Lorenzo bőrébe bújhat.

„Nagyon örülök ennek a szerepnek. Ez a fiú hiába egy csapathoz akar tartozni, mégis teljesen más lelkületű, mint a többiek. Igazi szerelmes típus.”

A velencei kalmárt 1596-ban, legtermékenyebb darabírói korszakában, a nagy vígjátékok és a nagy tragédiák korszakában írta Shakespeare, a III. Richárd és a Rómeó és Júlia után. A saját korában vígjátéknak játszották, a 19. századtól tragédiának, ma a regényes színművek közt tartják számon. „Azért tartom zseniálisnak Shakespeare-t, mert minden darabja aktuális. Bár több száz évvel ezelőtt alkotott, mégis ott van benne 2016” – tette hozzá Laci.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik