Szórakozás

Szellő István beperelte a Borsot

24.hu
24.hu

2016. 03. 07. 11:49

Korábban a témában:

Szellő István beperelte a Bors című napilapot azokért a cikkekért, amelyeket 2013-ban, volt párja halála után írtak róla – írja a hvg.hu. A cikk szerint a híradós 2005-től három évig élt együtt exével, majd miután a nő ikreikkel teherbe esett, elváltak útjaik. Szellő ezután hetente-kéthetente látogatta volt élettársát, és az időközben megszületett kicsiket, akiket anyagilag is támogatott. A Bors cikkeiből azonban egy sokkal kevésbé gondos szülő képe rajzolódik ki; így ezért, továbbá az ott megjelent lesifotók miatt a tévés beperelte a lapot.

Miután a híradós a bírósághoz fordult, tavaly nyáron már első fokon döntés is született. Eszerint a cikkekben szereplő állításokkal a bulvárlap megsértette Szellő jóhírnévhez fűződő jogát, és azt a hamis látszatot keltette, hogy a felperes szakításukat követően nem törődött egykori párjával; továbbá magántitokhoz és magánélethez fűződő jogot is sértettek a győri bíróság szerint. A Szellőről titokban készített fényképek megjelentetésével pedig a saját képmáshoz fűződő joga sérült.

A bíróság akkor kimondta, hogy a lap kiadójának 15 napon belül bocsánatot kell kérnie, és 1,2 millió forint nem vagyoni kártérítésre is kötelezték őket a Szellő Istvánt ért kellemetlenségekért. A kiadó fellebbezést nyújtott be; szeretnék ugyanis, ha a másodfokon eljáró bíróság hatályon kívül helyezné a büntetést, és újabb eljárás lefolytatását rendelné el első fokon. A személyiségi jogi perben csütörtökön tartanak másodfokú tárgyalást a Győri Ítélőtáblán.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2012. szeptember 28.
Betegeknek felírt receptek Kozma Ottó háziorvos rendelőjében Nyíregyháza-Oroson 2012. szeptember 28-án.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.