Szórakozás

Szellő István beperelte a Borsot

Szellő István beperelte a Bors című napilapot azokért a cikkekért, amelyeket 2013-ban, volt párja halála után írtak róla – írja a hvg.hu. A cikk szerint a híradós 2005-től három évig élt együtt exével, majd miután a nő ikreikkel teherbe esett, elváltak útjaik. Szellő ezután hetente-kéthetente látogatta volt élettársát, és az időközben megszületett kicsiket, akiket anyagilag is támogatott. A Bors cikkeiből azonban egy sokkal kevésbé gondos szülő képe rajzolódik ki; így ezért, továbbá az ott megjelent lesifotók miatt a tévés beperelte a lapot.

Miután a híradós a bírósághoz fordult, tavaly nyáron már első fokon döntés is született. Eszerint a cikkekben szereplő állításokkal a bulvárlap megsértette Szellő jóhírnévhez fűződő jogát, és azt a hamis látszatot keltette, hogy a felperes szakításukat követően nem törődött egykori párjával; továbbá magántitokhoz és magánélethez fűződő jogot is sértettek a győri bíróság szerint. A Szellőről titokban készített fényképek megjelentetésével pedig a saját képmáshoz fűződő joga sérült.

A bíróság akkor kimondta, hogy a lap kiadójának 15 napon belül bocsánatot kell kérnie, és 1,2 millió forint nem vagyoni kártérítésre is kötelezték őket a Szellő Istvánt ért kellemetlenségekért. A kiadó fellebbezést nyújtott be; szeretnék ugyanis, ha a másodfokon eljáró bíróság hatályon kívül helyezné a büntetést, és újabb eljárás lefolytatását rendelné el első fokon. A személyiségi jogi perben csütörtökön tartanak másodfokú tárgyalást a Győri Ítélőtáblán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik