Szórakozás

Stressz miatt festi a körmét Benkő László

Fél a fizikai-szellemi leépüléstől, ezért sokat dolgozik az Omega együttes billentyűse, Benkő László. A zenész a hetvenedik évén sem tartja cikinek, hogy festett körmökkel, számtalan gyűrűvel, lánccal, fülbevalóval közlekedik.

“A szorongásaimat körömrágással oldottam fel. Egy zongoristának különösen csúnya, ha rágott körmökkel mutatkozik. A televízió a kezet is mutatja, és emiatt szégyelltem magam. Egy haveromnak panaszkodtam a problémámról, és kitaláltuk, ha kifestem a körmeimet, talán nem fogom rágni őket.

Az ékszerek pedig hozzátartoznak a rockerséghez, és segítenek kilépni a hétköznapokból. Az ugyanis szerintem nem működik, hogy este hétig hétköznapi pasas vagyok, aztán átalakulok valami mássá. (…)

Azt vallom és tapasztalom, hogy ha az én korosztályomból valaki egyik napról a másikra azt mondja, nincs tovább, akkor szellemileg és fizikailag is hamar padlót fog.

Ezért is mondom, ez egy különleges életforma, és mindig van benne olyan, amit még meg kell oldani, ki lehet próbálni. Annyi dolog van, amivel még nem foglalkoztam, és ezekhez mindig izgalommal nyúlok. A mai zenékkel például egyszerűen nem tudok betelni. Hallgatom őket, és keresem a lehetőséget, hogyan karolhatnám fel a modernkori zenét” – mondta a Borsnak adott interjújában Benkő, akit 2014 júliusában összevert egy taxis, és az ügy még a mai napig nem zárult le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik