Szórakozás

Karel Gott annyira jól van, hogy Cseh Csalogány lett

karel gott (karell gott, csehország, énekes, )
karel gott (karell gott, csehország, énekes, )
A cseh popzene ikonja talán megmenekült a rákból, de legalábbis sokkal jobban van. Már negyvenedszer lett az év énekese, egyszerűen nem lehet őt legyőzni.

Befejezte a négy hónapja kezdett kemoterápiás kezelést a nyirokcsomórákban szenvedő Karel Gott cseh popsztár, első leletei biztatóak. “Az ideiglenes eredmények arra utalnak, hogy a kezelés sikeres volt, de csak március közepén dől el, hogy sikerült-e legyőzni a rákot” – közölte a 76 éves énekes szóvivője szerdán este.

A betegségét november elején nyilvánosságra hozó Gott, akit tavaly már a 40. alkalommal választottak az év énekesének Csehországban, közleményben mondott köszönetet a prágai Egyetemi Közkórház orvosainak és ápolóinak, valamint barátainak és rajongóinak a támogatásért.

Közölte, hogy főként a feleségétől, Ivanától és a többi családtagjától kapott támogatásnak köszönhetően sikerült megküzdenie a kemoterápia nehézségeivel. “Az elkövetkező néhány hónapban lesz időm elgondolkodni azon, miként szerezhetek örömöt támogatóimnak” – mondta a “csehek csalogánya”, utalva az előtte álló lábadozási időszakra.

Betegsége és a kezelés ellenére a népszerű énekes november végén személyesen vette át a jubileumi, már ötvenedszer átadott díjat, ami 1964-től 1991-ig az Arany Csalogány, majd egyéves szünet után 1993-tól a Cseh Csalogány nevet viseli. A közönség percekig felállva vastapssal és éljenzéssel köszöntötte az énekest, és ilyen ovációk kísérték távozását is a színpadról. A 40-szeres Arany-, majd Cseh Csalogány-díjas énekes világszerte 50 arany-, ezüst- és platinalemezt nyert el – írja az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik