Szórakozás

Olasz cukrászok marihuánás fagyival tüntetnek a legalizációért

Mielőtt belekezdenénk tisztázzuk: az országban olyan sokan és olyan sokféleképpen fogyasztják a marihuánát, hogy már szinte unják a spéci sütiket, az orvosi füvet, a különleges pizzaszószokat, de már a varázsvaj sem olyan nagy durranás, mint régen. Ezért most egy Alassio nevű olasz kisváros cukrászdája, a Liguria kitalálta, hogy ők is felülnek a füves vonatra.

A fagyizó megállapodást kötött az egyik helyi marihuána érdekvédelmi szervezettel, hogy közösen készítsenek egy Marley  (mint Bob Marley) nevű fagylaltot, amiben ugyan van valamennyi kannabinoid származék, de épp csak annyi, hogy az még legális legyen.

Gif: Tumblr/Konbini.com

A gombócok nem tartalmaznak THC-t, mivel a jellegzetes ízt és illatot a kendermag héjából nyerik ki, így nem kell majd tartani véreres szemű kisgyerekektől, sem evőrohamot kapó babáktól. A készítők előre elmondták, hogy csak figyelemfelkeltésből készítették el a Marley-t, hogy így tüntessenek a legalizáció mellett.

Olaszországban a marihuánafogyasztással kapcsolatos törvények rendkívül összetettek és néhol zavarosak. Bár a fogyasztás hivatalosan illegális, mégis akadnak kiskapuk, amiket sokan ki is használnak. Ilyen például az orvosi marihuána, amit 2013-ban legalizáltak, igaz elvileg csak azok vehetek igénybe, akik halálos betegségben szenvednek.

A Liguria akciójához csatlakozott a szomszédos pizzéria is, ők hasonló elven készült pizzákat árulnak, amelyek tésztája marihuánás lisztből készülnek. Így ha a család jól befagyizott, mindenki csöndben, egymásra mosolyogva benyomhat egy óriás szelet pizzát.

Conbini

Ajánlott videó

Olvasói sztorik