Szórakozás

Kuba lázban ég a Rolling Stones miatt

Rolling Stones (rolling stone, hyde park, koncert)
Rolling Stones (rolling stone, hyde park, koncert)
Megnyílhatnak a kapuk a nyugati zenekarok előtt Kubában, még a pártlap is extrém lelkes.

Történelmi koncertet adhat a Rolling Stones a kubai fővárosban, Havannában, amit a hírt lehozó Guardian egyértelműen az enyhülés újabb jeleként értékel. A zenekar húsvétkor fog fellépni a Granma kubai pártlap szerint. A helyzet ennél árnyaltabb, a Billboard szerint még folynak a tárgyalások, bár jó úton járnak a megegyezés felé.

Ha megegyeznek, a Ciudad Deportiva nevű, 1957-ben emelt sportkomplexumban léphetnek fel. A hivatalos lap kifejezetten lelkes cikket írt a közelgő Stones-koncertről, megjegyezve, hogy “ez egy történelmi pillanat, ami kitárja az ajtót más nagyszerű bandák Havannába érkezése előtt”.

Azóta terjednek a pletykák a zenekar esetleges fellépéséről, hogy Mick Jagger frontember tavaly októberben Havannában járt. A gyanú szerint a bárok felkeresése mellett lehetséges koncerthelyszíneket is bejárt. A Stones jelenleg latin-amerikai turnén van, az Olé nevű túra keretein belül legközelebb Mexikóvárosban lépnek fel. Kubába várhatóan ezután mennek.

Az enyhülés bő egy éve tart, a katolikus egyház közvetítésével az amerikai-kubai viszony is addig enyhült, hogy felvette a két egykori hidegháborús ellenség a diplomáciai kapcsolatot, újranyitottak a nagykövetségek is. A nyugati vezetők sorra paroláznak Raúl Castro vezetővel, miközben nemrég közel ezer éve először Havannában találkozott Ferenc pápa és az orosz ortodox egyház feje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik