Szórakozás

Jakupcsek: “Nem szeretnék egy listára sem felkerülni”

jakupcsek-gabriella(650x433)(1).jpg (jakupcsek gabriella, )
jakupcsek-gabriella(650x433)(1).jpg (jakupcsek gabriella, )

Ahogy az már korábban is tudható volt, Jakupcsek Gabriellát teljesen váratlanul érte, hogy karácsony előtt létszámleépítésre való hivatkozással elküldték az MTVA-tól, ahol éppen a Ridikül című műsor 500. adására készült. Az Indexnek adott interjúban a műsorvezető elárulta, ő miként értékeli a döntést; de arról is beszélt, milyen kötöttségek mellett kellett dolgoznia.

“Szerintem egyszerűen átgondolatlanságról, felesleges kockázatvállalásról, indokolatlan sutaságról van szó. Észérvekkel ezt nem lehet elmagyarázni. Soha nem éreztem magam olyan nyugodtnak, mint az utóbbi években, amikor a köztévé legnézettebb műsorai közül kettőben dolgozhattam. Havonta 28 adást forgattam, ami szerintem rekord ebben a műfajban. Komoly konfliktusom, harcom nem volt senkivel. Ebben az egészben épp az az ijesztő, hogy senki nem értette, mi történt, és miért” – idézi a portál Jakupcsek szavait, akit arról is faggattak, mennyire szólhatott bele abba, kit hívtak meg a népszerű magazinműsorba.

“Semennyire. A témákkal kapcsolatban voltak javaslataim, ezeket kezdetben még figyelembe vették. A neveket illetően csak akkor kérdeztek meg, ha civil szakértőket kerestünk egy adott témához. Hogy ki jöhetett be vendégnek, azt a produkció és a megrendelő döntötte el, a szerkesztők csak javaslatot tehettek. (…) Ötvenévesen, több évtizedes tapasztalattal a hátam mögött női talkshow-t akartam csinálni, ennek jött el az ideje a pályámon. Az volt az ára, hogy MTVA-alkalmazott legyek. Megfizettem” – summázta a tévés, akinek komoly fenntartásai vannak azzal kapcsolatban, hogy leszerződjön valamelyik tévécsatornával.

… hova mehetnék el, hogy ne bélyegezzenek meg? Magyarországon minden csatorna előjeles. Melyik mellett döntsek? A kicsi mellett? A balos mellett? A realitys mellett? Amellett, amit senki nem néz? A kereskedelmi, de pártállami mellett? Ha tévésként tekintek magamra, akkor nekem infrastruktúra kell, csak akkor tudok dolgozni. Hova állsz? Melyik előjelet választod? Mindenképpen be kell sorolódni? Van, aki önként vállalja, és azt mondja, hogy X csatornánál akar hírműsort vezetni. Jó, az ő döntése. De mi van azzal, aki nem akar beszállni a politikai csatározásokba, viszont kizárólag szakmai kihívások motiválják? Én csak valamilyenes lehetek, attól függően, hogy milyen logó van kint a műsoromban? Nem szeretnék egy listára sem felkerülni”

– vallja Jakupcsek Gabriella, aki a reggeli műsorokban való rádiózást inkább a fiatalok műfajának gondolja; de azt azért elárulta, Sebestyén Balázsékat és Bochkor Gábort is jónak tartja, bár nem lát nagy versenyhelyzetet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik