Szórakozás

Sosem fogja kitalálni, kiknek a világnapja van ma

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, valamint annak Idegenvezetői Továbbképző Központja idén immár 15. alkalommal szervezi meg a fővárosban az Idegenvezetői világnapot. Az eseményen budapesti idegenvezetők mutatják be február 25. és 28. között a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit az érdeklődők számára.

Az idegenvezetők jóvoltából ismét számtalan tematikus sétával, koncerttel, múzeumi tárlatvezetéssel és vasárnap buszos, hajós, villamosos városnézéssel várják a városlakókat, családokat, érdeklődőket, külföldieket és fővároson kívülieket. Idén először a mozgássérült buszok mellett, a hajós programon is lesz lehetősége részt venni a mozgássérülteknek.

A rendezvény részletes és folyamatosan frissülő programja ezen az oldalon olvasható.

1985-ben az Idegenvezetők Világszövetségének Egyesülete (WFTGA) első találkozóján született a gondolat, hogy február utolsó vasárnapja legyen az Idegenvezetők világnapja, amelyen az idegenvezetők elsősorban a turizmusban dolgozók, az utazási irodák, a szakemberek számára szeretnék bemutatni tudásukat, új lehetőségeket feltárva, valamint hogy felkeltsék a városvezetők, a média, a helyi lakosság figyelmét az idegenvezetők szakmai felkészültségére, értékteremtő és közvetítő munkájára. 1990-ben a világ 15 országának részvételével rendezték meg először a világnapot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik