Szórakozás

Nádai Anikó: Azért némi tehetség szorult belém

Nádai Anikó tanyán nőtt fel, mégsem bírná ki az áram és hálózati víz nélküli életet. Az RTL Klub Farm című műsorának háziasszonya állítja: nem pasija miatt kapta meg a munkát, hanem, mert szerencséje volt, és még egy kis tehetség is szorult belé. Az összekarmolt arcú egykori valóvilágos 7 hónapos kisbabájával költözik vidékre a forgatások miatt, hogy megnézze a tehenet lilának gondoló játékosokat. Interjú.

Váratlanul ért, hogy felkértek műsorvezetőnek a Farmhoz?

Egyáltalán nem számítottam rá. Egy casting folyamaton mentem keresztül, nagyon izgultam. Elpróbáltunk egy adást, különböző szituációkban kellett helyt állnom, a kollégák türelmesek voltak, sokat segítettek. Tisztában vagyok vele, hogy vannak még hiányosságaim a műsorvezetés terén, tudom, miben kell fejlődnöm, hiszen nem tanultam soha ezt a szakmát. Reménykedtem, hogy tetszeni fog a készítőknek, ahogy dolgozom, és szerencsém lett! Nagyon örülök, hogy megkaptam ezt a lehetőséget.

Majka után talán te lettél a ValóVilág szériák legnagyobb nyertese. Azóta szinte folyamatosan képernyőn vagy.

Egyáltalán nem bántam meg, hogy jelentkeztem a ValóVilágba, és soha nem is fogom megbánni. Annak a műsornak köszönhetem a páromat, a gyerekemet és mindent. Ezáltal ismerhettem meg azokat az embereket, akik akkor és most is hittek bennem, és egy újabb lehetőséget adtak. Mindig is az volt az álmom, hogy műsorvezető legyek, és most teljesült. Folyamatosan az történik velem az RTL Klubnál, hogy egymás után kapom a feladatokat: a BeleValóban, az Éjjel-Nappal Budapestben, és most a Farmban. Ha meg nem képernyőn, akkor kamera mögött, én azt is szeretem csinálni. Megpróbálok mindent megtenni, hogy a maximumot kihozzam magamból.

A párod is az RTL Klubnál dolgozik. Hogyan segít téged?

Tud segíteni a felkészülésben, adott néhány tanácsot, hogy mire figyeljek oda, hogyan reagáljam le, ha elrontok valamit. Ahhoz viszont semmi köze, hogy megkaptam ezt a feladatot. Sokan azt gondolják, hogy általa kerülök be műsorokba, de ezzel egyáltalán nem értek egyet. Az RTL-nek sem érdeke, hogy egy teljesen tehetségtelen embert berakjon egy ilyen volumenű műsorba. Szerintem azért némi tehetség szorult belém, ennek köszönhetem a munkát.

Fotó: RTL Klub
Fotó: RTL Klub

Olvastad a kommenteket?

Mindig is beszóltak nekem az emberek. Sosem lesz olyan, hogy valakit száz százalékosan szeressenek, de azért megpróbálok mindent megtenni, hogy pozitívan gondoljanak rám. Szeretném bebizonyítani, hogy igenis jól csinálom a munkám.

A forgatásokra viszed magaddal a kisbabát is?

Úgy néz ki, hogy igen. Nem kell folyamatosan ott lennem a helyszínen, mivel Fördős Zével felváltva vezetjük majd az adásokat. A saját napjaimra leköltözöm a babával, és valakivel, aki felügyel rá, amíg én dolgozom. Semmiben nem fog hiányt szenvedni, maximum percekre, órákra hagyom magára. Azt is sűrűn megkapom, hogy otthon kellene még maradnom vele anyaként. Viszont, ha bárkinek adódna ilyen lehetősége, nem gondolom, hogy nem ragadná meg.

Milyen az élet anyukaként?

Egyáltalán nem könnyű. Erre senki nem tud felkészíteni, rengeteg olyan dolog van, ami csak akkor derül ki, amikor benne van az ember a helyzetben. Most abban a korszakban vagyunk, hogy kezd egy kicsit matrica lenni a gyerek, csak az anya kell neki. Sírdogál, kicsit akaratos, kicsit hisztis. Próbálom azért nem nagyon elkényeztetni, csak kicsit. Az éjszakáink a legnehezebbek. Mostanában hétszer is felkelünk éjszakánként, és reggel sem alszik sokáig. Ma is hétkor már megmászott, tépi a hajam, csöpög a nyála az arcomba, és közben karmol, tiszta kaparás a fejem. Ezt betudom annak, hogy éppen nő a foga, már kettő kinn is van, valamint a mozgásfejlődés is befolyásolja. Hozzá kell tennem, hogy Dani is nagyon sokat segít, tízből tízes apa, egy szavam nem lehet rá.

Hét hónap elég volt rá, hogy teljesen belerázódj a dologba?

Az elején azért szokatlan volt nekem ez az egész. Nem akarok hazudni, legalább másfél hónap telt el, mire belerázódtam az anyuka szerepbe. Nagyon szeretem a kisfiam. Nagyon szeretek vele lenni, nagyon sok szeretet ad. Felismer, rám mosolyog, megfogja az arcom, szinte lehet vele kommunikálni. Azt várom igazán nagyon, hogy beszélni is tudjon.

Nem hiányzik a vidéki élet?

Mohácson születtem, aztán Baján és Kecelen is laktam, utána kerültem fel Budapestre. Tanyán nőttem fel, egyáltalán nem idegen számomra az, hogy állatokkal és nagy kerttel éljek együtt. Lételemem, hogy állat legyen otthon meg egy kis kert. Most nincs nagy kertünk, de azért minden évben szoktam ültetni paradicsomot és paprikát.

Fotó: RTL Klub
Fotó: RTL Klub

Kibírnád az áram és hálózati víz nélküli életet, amit a Farm versenyzői élnek majd a kamerák előtt?

Én biztosan nem bírnám. A 21. században az ember hozzá van szokva az okostelefonhoz, a wifi-hez. Ehelyett itt a víz csak kútból lesz, ha fürdeni akarsz, meg kell melegíteni egy kályhán. Mondjuk ez a része nem áll tőlem távol: nálunk is volt kandalló, amit be kellett gyújtani, bármikor meg tudnám csinálni. Lesznek olyanok, akik a tehenet lilának gondolják, meg lesznek őstermelők is. Elég vegyes lesz a felhozatal, kíváncsi leszek rájuk!

Fördős Zével megismerkedtetek már?

Igen, nagyon szimpatikus, párszor találkoztunk. Működik a kémia közöttünk, ügyes és normális srác. Jól főz, remélem, majd mire odaérek, mindig valami finomsággal vár.

Szerinted esélyes, hogy a Farm után is képernyőn maradj?

Ebben a formátumban most kipróbálnak, meglátjuk, hogyan sikerül. Az az igazság, hogy arra is csak reménykedve gondoltam, hogy a Farmban én leszek a műsorvezető, és összejött. Számomra ez egy nagyon nagy lehetőség, és remélem, még sokáig az RTL-nél dolgozhatok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik