Szórakozás

Édesanyjához fohászkodott az álmában elhunyt Psota Irén

A Nemzet Színészének is választott Psota Irén hosszan tartó betegség és rengeteg kórházi kezelés után szívelégtelenségben halt meg csütörtök hajnalban. A Blikknek a művésznő ismerőse beszélt az utolsó napokról, amit végig a nagybeteg színésznő mellett töltött.

“A látogatóit még fogadta, ekkor láttam én is utoljára. Az ügyeletes nővér mondta reggel, hogy hajnali három órakor szép csendesen elaludt, nem szenvedett. Az utolsó napon már nem nagyon akart beszélgetni senkivel. Talán már a két világ között lehetett, édesanyjához fohászkodott, folyton őt emlegette, biztosan őt látta, és hozzá tért meg. Nagyon szerettem őt és úgy fogok emlékezni rá, amilyen akkor volt, amikor még jól érezte magát. (…)

A kórház dolgozói mindent megtettek érte, lesték minden mozdulatát. Unokahúga családja is gyakran látogatta, a nővére lányának három gyereke van, legutóbb ők is bejöttek hozzá. Sajnos már nem tudott úgy örülni nekik, mint régen, az utolsó időkben már a világ sem érdekelte” – mesélte a családi barát Psota Irénről, akiről pályatársai megrendülten nyilatkoztak nekünk a halálhír után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik