Szórakozás

Hamarosan minden adott lesz, hogy beleszerethessünk a számítógépünkbe

Már nem kell sokat várni az Apple új operációs rendszerére, amelyben az előzetes pletykák szerint helyet kap majd az iPhone-okból már jól ismert, hangalapú utasításokkal működő asszisztens, a Siri. Az Apple Blog azt írja, hogy a kaliforniai vállalat már 2012 óta dolgozik azon, hogy Siri ne csak mobilon keresztül segítse a hétköznapokat.

Siri
Siri

A szakembereknek az jelentette a legnagyobb gondot, hogy a számítógépen különböző billentyűkombinációkkal jóval gyorsabban lehet dolgozni, szervezni, információkhoz jutni, mint mobilon, így egy ilyen asszisztens asztali bevezetése logikátlannak tűnt. Egészen eddig, ugyanis most úgy néz ki, sikerült annyit gyorsítani Sirin, hogy valódi segítséget jelentsen.

A nő
A nő

A Siri asztali megjelenésével valami egészen közel jutunk ahhoz, hogy valóra váljon Spike Jonze remek romantikus sci-fije, A nő, amelyben a Joaquin Phoenix alakította főszereplő nemes egyszerűséggel beleszeret a saját számítógépébe, pontosabban annak a legújabb operációs rendszerébe, az OS 1-be, akinek a hangját egyébként Scarlett Johansson adja.

Akárhogy is, a technológia fejlődését elnézve már nem tűnik olyan távolinak az a jövő, amikor a telefonod lágy női hangon azt súgja a füledbe, hogy ideje hazamenned.

Ti kipróbálnátok egy ilyen asszisztenst?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik