Szórakozás

Gáspár Evelin: Apu agyszüleménye a milliárdos pasim

Győzike nagyobbik lánya arany színű Mercivel jár, de nincs külföldi milliárdos barátja, csak egy magyar szerelme, akivel éppen szakítófélben van. Gáspár Evelin tudja, hogy gyűlölik a családját, nincsenek barátai, de ennek ellenére 46 ezren követik őt az interneten. A salgótarjáni lányt tíz éve dundi, fiú ruhákban járó gyerekként ismerte meg az ország. Most 22 éves, és teljes átalakuláson ment át. 35 kilót fogyott, bombanő lett, neves iskolákban tanul. Talán még Schobert Norbi babérjaira tör. Interjú.

Felfigyelnek rád az utcán az emberek?

Mostanában inkább az autóm kelti fel az érdeklődést. Egy arany színű Mercivel járok, a piros lámpánál sokszor rám tapadnak a tekintetek. Múltkor hazáig követett egy ember, nagyon megijedtem. Próbált velem versenyezni, de én nem tudok, mert nagyon lapos az autóm, és itt Pesten rengeteg a kátyú.

Beszólogatás már nincs?

Személyesen egy-két megjegyzésen túl semmi. Interneten viszont sok. Szörnyű, hogy mennyire gyűlölnek engem és a családomat a kommentelők, a rasszizmus is előjön mindig. Ennek ellenére az Instagramon majdnem 46 ezer követőm van. Ha kirakok valamit, ezer like a minimum. Persze ez nem feltétlenül sok, de nekem fura, hogy két ilyen véglet van.

A rasszizmus mennyire bánt téged?

Régebben nagyon bántott, volt emiatt a suliban is probléma. A nyolcadik osztályban nagyon csúnyán elbánt velem az osztályfőnök. Mindenki előtt lecigányozott és betett nekem ahol tudott. Nehezen érintett akkor, de rájöttem, hogy az élet majd beigazolja. Az osztályfőnököm még mindig ott tanít az iskolában, én meg azóta annyi helyen jártam és annyi mindent megtapasztaltam. A sorstól azt kapod vissza, amit adsz.

Ráadásul jó tanuló lettél, neves iskolákba jársz.

Nemrég Budapestre költöztem, itt tanulok egy üzleti iskolában, angol nyelven. Nagy váltás volt, mert tavaly franciául tanultam Luxemburgban szintén üzleti területen. Nehéz váltogatni a nyelveket, mert mindig annak vagy a mestere, amelyiket használod, a másik pedig kicsit feledésbe merül, viszont örülök, mert így több ország tanulási módszerét megtapasztaltam. De nem akarok külföldön dolgozni. Magyar vagyok, magyarnak születtem, itt kell érvényesülnöm előbb.

Fotó: Pál Anna Viktória
Fotó: Pál Anna Viktória

Mi a célod a külföldi iskolákkal? Mivel szeretnél foglalkozni?

Ez egy olyan dolog, amit én is nagyon szeretnék tudni. Fogalmam sincs, hogy mihez kellene kezdenem. Lehet, hogy vállalkozni fogok, de majd ahogy hozza az élet. Mit vállalkozzak?

Lehet, hogy jövőre kőműves leszek, szoláriumot nyitok, vagy magamat adom el. Ki tudja?

A családi bizniszt nem szeretnéd folytatni?

Mi a családom biznisze? Apukám a tévében van, de az nem biznisz, hanem alkalmi munka inkább. Én nem akarok médiás lenni, nem akarok reality műsorban szerepelni. Nekem ez nem fekszik. Ha kedvem van hozzá, néha elvállalom, de csak azt, ami nekem tetszik. Van ennek előnye és hátránya is, mindkettőt megtapasztaltam.

Nem zavar téged, hogy tulajdonképpen teljesítmény nélkül lettél celeb?

Én nem mondom, hogy celeb lettem. Ismerik az arcom, de nyilatkozni nagyon ritkán szoktam. Néha az Instagramról leszedik a fotóimat, ha ez megjelenik egy napilapban, az kelt egy kis zsivajt. Olykor felkapnak, aztán ha megint nincs kiről mit írni, akkor újra elővesznek. Ha Magyarországon ez a celebség, akkor oké, az vagyok. A szereplés pedig nem zavar, mert ebben nőttem fel. 9 éves voltam, amikor elkezdtük a Győzike show-t, és most leszek 22 éves.

Mi igaz abból, hogy luxusautók állnak a garázsodban?

Mindig is fiús lány voltam. Aki nézte a Győzike show-t, az látta, hogy a testalkatomból kifolyólag férfi ruhákat hordtam. Nem volt méret rám, meg zárkózott, fiús lány voltam. Szerettem a Forma 1-et, a focit meg ilyeneket. Most már elértem egy olyan státuszba, hogy az órák meg a kocsik érdekelnek. Sajnos még nincsen luxusautóparkom, de azon leszek, hogy össze tudjak magamnak szedni egyet. Nem más által, hanem magamtól.

És a karácsonyra kapott új Mercedes?

Megadta nekem a sors, hogy egy jobb autóban üljek. Eddig egy VW bogaram volt, most egy jobb autóban ülök. Ha van rá lehetőség, hülye lennék nem élni vele.

Fotó: Pál Anna Viktória
Fotó: Pál Anna Viktória

És a gazdag külföldi párod létezik?

Nem, soha nem is volt.

Akkor honnan jött elő a sztori?

Ezt apu találta ki szerintem. Felhívták valami kapcsán, és eszébe jutott. Mesélte, hogy a sofőrje ült mellette, akivel Michael Korsról beszélgettek, így lett az állítólagos milliárdos pasim neve Michael. Poén volt az egész, amit a média komolyan vett.

Pont annyira volt igaz a hír, mint ahogy egy kamu oldalon megjelent a terhességem meg a nagy autóbalesetem.

Autóbaleseted sem volt akkor?

Volt egyszer, de nem most, hanem öt évvel ezelőtt. Amikor kezdő sofőr voltam, elkövettem egy-két hibát, de azóta megtanultam vezetni. Már itt Pesten is egyedül vezetek.

Mi a helyzet a férfiakkal? Van most párkapcsolatod?

Van, de erről inkább nem beszélek, mert úgy néz ki, lassan vége van a dolognak. Nekem ő a legjobb barátom és nehéz tőle elválni. Majdnem egy éve ismerjük egymást, nekem ez volt az első hosszabb párkapcsolatom, az első szerelmem. Nagyon nehéz ez nekem.

Mennyire akarnak veled ismerkedni a fiúk?

Semennyire, komolyan. Senki nem akar úgy velem ismerkedni. Az iskolában is csak formálisan beszélgetek a többiekkel: kész-e a házim, találtam-e parkolóhelyet, semmi közelebbi.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter

Barátaid sincsenek?

Sosem voltak barátaim, csak ismerőseim. Adott életszakaszokban elkísért pár ember, aztán jöttek mások. Nincs barátom. Nem is hiányzik, mert rájöttem, hogy a barátságok érdekekre épülnek. Ha nem is pénz miatt, adott esetben lelkileg vagy más miatt használják ki az embert.

Kivel beszéled meg a dolgokat?

A szüleimmel szoktam megbeszélni mindent, főleg anyukámmal.

A család a legfontosabb számomra. Sokat vagyok velük, hétvégente általában mindig.

A tesómmal is közeli a kapcsolatom, szeretjük egymást, csak az a baj, hogy ő most nagyon tini. 14 éves lesz, és most jutott el arra a szintre, hogy mindjárt ideges lesz, ha mondok neki valamit. Súlyproblémákkal küzd ő is, próbálnám adni neki az instrukciókat, de nem fogadja el, csak morcos miatta.

Neked hogy sikerült leadnod 35 kilót?

13-14 évesen kezdtem el a fogyókúrát egy 90 napos diétával. Azóta nagyon sok dolgot kipróbáltam, drasztikusakat és veszélyeseket is. Szedtem fogyasztó gyógyszereket is, amiktől nagyon lefogytam és beteg is lettem tőlük. Ettől másfél-két hónapon keresztül alig ettem valamit, így kimerültem idegileg és testileg. Nagyon le voltam fogyva, de persze visszajött. Ami a biztos recept: sok mozgás és táplálkozás. Kitapasztaltam, hogy az én szervezetemnek mi a jó, így tudom tartani a súlyomat, jelenleg 74 kg vagyok.

Úgy látom, a dolog szakértőjévé váltál.

Nagyon belementem, utánaolvastam, mert érdekel. Sok emberrel ez a közös téma hozott össze, és annak is nagyon örülök, hogy az interneten is ezreket tudok motiválni a történetemmel. Rendszeresen megosztom az edzéseken készült fotókat és kis történeteket, amikre rengeteg levelet kapok. Sokan miattam kezdtek fogyókúrába.

Fotó: Pál Anna Viktória
Fotó: Pál Anna Viktória

Mennyire drasztikus a mostani diétád?

Minden nap ötször eszem. Reggelire zabot szoktam enni kókusz- vagy mandulatejben, és sokat teázom. Aztán langyos vízben iszom citromlevet, tízóraira eszem egy almát, ebédre és vacsorára meg egy kis salátát. 12 előtt megiszom másfél liter ásványvizet is vitaminos porral, nagyjából ennyi. Persze azért bűnözni is szoktam: ha hazamegyek anyuékhoz,

simán bevágok egy kis csirkepörköltet nokedlival.

Sokat költesz a szépségedre?

A hajam szent dolog nálam, abba sok pénzt fektetek, samponból sem veszek akármilyet, mindig keresem az újdonságokat. A körmeimet kéthetente csináltatom meg. Nem azt tartom, hogy az a legjobb, ami a legdrágább, de sokszor így van. Ami egy kicsit luxus, hogy sokszor járok jó éttermekbe. Kipróbálom a menő helyeket, hogy elmondhassam, én is jártam ott, de általában csak salátát eszem.

Annyira az életeddé vált a diéta, hogy lassan Schobert Norbi nyomdokaiba lépsz.

Ez vicces! Én nem végeztem ilyen iskolát, nincs papírom róla, de sokan mondják, hogy nekem is Norbihoz hasonló üzlettel kellene foglalkoznom. Több tervem is van a közeljövőre, amit meg szeretnék valósítani. Elkezdtem az új diétát, találtam új edzőket, engem most ez köt le. Régebben kényszerből mentem, de már élvezem. Érzem, hogy kell. Nem leszek életmód nagykövet, de sok ember hallgat rám és adnak a szavamra. Látják, hogy honnan indultam és most hol vagyok. Ezt valahogyan hasznosítani szeretném.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik