Szórakozás

Új nő került Geszti Péter mellé

Geszti Péter a napokban mutatja be új, Létvágy című albumát. Ez egy különleges, közreműködői lemez, melyre 10 zeneszerző írt dalokat. A számok megszületése után Wolf Katit, Tóth Gabit, Gereben Zitát, Váczi Esztert, Széles Izát, Kowalskyt, Pély Barnát, Oláh Gergőt, Rácz Gergőt kérték fel egy-egy olyan dal eléneklésére.

“Az album feléneklése mellett arra is kellett gondolnunk, ki lesz alkalmas arra, hogy a lemezbemutató koncert után a többi fellépésen élőben elénekelje az összes  dalt. Ahogy angolul mondják, egy all-round énekest kellett keresnünk Erdélyi Péter zeneszerző, producer barátommal. Kálmán Tamással már régóta zenélünk együtt, ő lesz az állandó férfi hangunk, de a női hangot nem volt egyszerű megtalálni. Nem titok, egy éven keresztül kutattunk a megfelelően sokoldalú énekesnő után, aki olyan technikai képességekkel és hangterjedelemmel rendelkezik, hogy több stílusban, több műfajban is megállja a helyét. Hat énekesnőt hallgattunk meg már, amikor Rakonczai Viktor a figyelmembe ajánlotta Ambrus Ritát. Ritával nem ismertük egymást, soha nem dolgoztunk együtt. Beszéltem vele, elhívtam egy próbaéneklésre, ahol meggyőzött minket arról, hogy ő lesz a legalkalmasabb erre a nehéz feladatra. Az sem másodlagos, hogy nagyon gyorsan megtaláltuk a közös hangot, az ő energikussága, nőiessége sokat ad hozzá a színpadi jelenlétünkhöz”

– mondta a 24.hu-nak Geszti Péter, majd Ambrus Rita mesélt a közös munkáról:

“Peti munkásságát mindig is nagyra értékeltem. A Rapülők dalait rongyosra hallgattam otthon annak idején, és a nővéremmel kívülről fújtuk a dalok szövegeit. Az élet most úgy hozta – amire kislányként nem gondoltam volna -, hogy Peti produkciójának énekesnője lettem.  Boldogsággal tölt el, mivel eddig bármibe is fogott bele, az igényes, humoros, egyedi, színes, zeneileg magas színvonalat képviselt, ami számomra nagyon fontos. Peti igényességét mutatja az is, hogy zenekarának tagjai egytől egyig mind professzionális zenészek, akik tudásuk legjavát nyújtják és nem mellesleg nagyszerű emberek is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik