Szórakozás

Senki nem felelős a Maradj Talpon! forgatása alatt történt haláleset miatt

Hiába tett panaszt élettársa halála ügyében Boda Sándor, a tisztifőorvosi hivatal most lezárult vizsgálata szerint senki sem hibázott Dobos Kinga esetében, aki egy tavalyi forgatáson vesztette életét – írja a Bors.

A Gundel Takács Gábor nevével fémjelzett, Maradj talpon! című vetélkedő szeptember 22-i forgatásán lett rosszul a műsor egyik 32 éves statisztája, majd nem sokkal később meghalt. A fiatal nő élettársa szintén statisztaként volt jelen, szerinte cukorbeteg párja az inzulinhiány miatt vesztette életét. Kingáért előbb esetkocsi, majd mentőhelikopter érkezett, de sem a forgatáson jelen lévő egészségügyi személyzetnél, sem a mentőknél nem volt inzulin, ezért a gyászoló élettárs panaszt tett az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnál.

A vizsgálat most lezárult, a férfi ezt a válaszlevelet kapta a hatóságtól.

…tájékoztatom,hogy az OMSZ mentőegységeinek felszerelését, a mentés személyi és tárgyi feltételeit, a mentésről szóló 5/2006. (II. 7.) EüM Rendelet 1. számú melléklete határozza meg, melynek értelmében a mentőjárműveken, az egészségügyi többletfelszereléssel ellátott mentőjárműveken, valamint a men­tőhelikopteren az inzulin nem rendszeresített gyógyszerkészítmény… Az OMSZ a szakmai protokollok és szabályok, valamint az elvárható gondosság és körültekintés követelménye alapján végezte a beteg ellátását, így a szakmai szabályok megszegése nem állapítható meg. Fellebbezésre nincs lehetőség.”

A gyászoló férfi – aki azóta külföldre költözött – most ügyvédet keres, hogy jogi úton támadja meg a végzést.

“Elképesztő, hogy itt tart a magyar egészségügy. Egy fiatal nőnek azért kell meghalnia, mert egy ilyen népbetegség, mint a cukorbetegség megfékezésére alkalmas készítmény nincs rendszeresítve a mentőknél. (…) Öt gyönyörű évet töltöttünk együtt az élettársammal, ezt a tragédiát sosem tudom feldolgozni “ – nyilatkozta Boda Sándor a lapnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik