Szórakozás

Dömsödi újra üzent: vécésnénihez hasonlította Kövért

Dömsödi Gábor (dömsödi gábor)
Dömsödi Gábor (dömsödi gábor)
Tiszteletben kell tartania a nép akaratát. Ha nem teszi, és helyette visszaélésre használja a pozícióját, ne vállalja a tisztségét, és ne vegye fel a fizetését érte - üzente a 24.hu-n keresztül a házelnöknek a volt MTV-s műsorvezető.

Kövér László kedden egy salgótarjáni kampányrendezvényen azt mondta: ha az ottaniak gyermekeik, unokáik számára élhető jövőt szeretnének, nem szabad hibát elkövetniük az időközi választáson. A házelnök szerint az ő jelenléte is azt szeretné üzenni, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség által támogatott polgári kormány ott áll a salgótarjániak, ott áll Simon Tibor polgármesterjelölt mögött.

Dömsödi Gábor ezután a Facebookon írt nyílt levelet Kövér Lászlónak. A független pásztói polgármesterként dolgozó volt tévés visszautasította azt a nyomásgyakorlást, amit szerinte a házelnök egy demokratikus választás előtt megengedett magának. Úgy gondolja, hogy amit Kövér csinál, az törvénytelen, demokráciaellenes és hazafiatlan. Hozzátette: a házelnök legközelebb számoljon legalább 1990-ig, mielőtt kinyitja a száját, majd arra szólította fel, hogy kövesse meg a salgótarjániakat a hatalommal való visszaélése miatt.

Dömsödi a 24.hu-nak szerdán elmondta: ezidáig nem kapott visszajelzést sem Kövér Lászlótól, sem a Fidesztől nyílt levelére, kellemes meglepetés lenne számára egy reakció.

Én lennék a legboldogabb, ha a házelnök úr megkövetné a salgótarjániakat vagy elnézést kérne, amiért esetleg félrevezetőek voltak a mondatai. Ez azonban nem valószínű, ugyanis az ilyesmi már évek óta gyakorlat a Fidesznél. Amikor függetlenként indultam, de mellettem volt fideszes jelölt is, bizony elhangzottak ehhez hasonló mondatok. A különbség csak annyi, hogy nem Kövér, hanem párttársai szájából. Véleményem szerint ez más országban bűncselekménynek számít, talán nálunk is, de én nem megyek bíróságra, nem folytatom, ez is sok volt. Nem az én dolgom megoldani a problémát, viszont független demokratikus polgármesterként, írástudó emberként kötelességemnek éreztem tollat ragadni. Főleg úgy, hogy az elhunyt polgármester a munkatársam volt.

Dömsödi Gábor ugyanakkor leszögezte: nem akarja megmondani, hogy ki nyerjen Salgótarjánban. Számára az a fontos, hogy a legjobb győzzön, saját maga és nem nyomásgyakorlás hatására.

Ez olyan, mint amikor egy könyvtáros a pártszimpátiája miatt nem ad ki valakinek egy könyvet vagy amikor egy vécésnéni a pártszimpátiája miatt nem enged be valakit a mosdóba. Kövér Lászlónak tiszteletben kell tartania a nép akaratát, a jogokat. Ha nem teszi, és helyette visszaélésre használja a pozícióját, ne vállalja a tisztségét, és ne vegye fel a fizetését érte. 89′-ben újságíróként az állásomat kockáztattam, amikor pártokat, a Fideszt is adásba szerkesztettem. Ilyeneket még akkoriban sem mondtak ki ennyire nyíltan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik