Szórakozás

Pély Barna: ​Az egész élet egy verseny

Miért döntöttél úgy, hogy a 15 éves United helyett egy másik formációval állsz színpadra?

A B the First 2011-ben alakult, és nagyon büszke vagyok az októberben megjelent harmadik nagylemezünkre, és szerettem volna, hogyha ezt a zenei oldalamat is megismeri a közönség.

Hogyan jött a B the First ötlete?

Mindig szerettem a blues alapú rockzenét, rengeteg olyan dal és szövegötletem volt, amit szerettem volna megvalósítani. Ezt gyerekkorom óta éreztem, és ennek az iránynak a játszótere lett a B the First.

Fotó: Pély Barna
Fotó: Pély Barna

Mennyire izgulsz a középdöntő miatt?

Szerintem az emberben mindig van egy egészséges drukk. A fiúkat és engem is inspirál ez az érzés.

Mekkora esélyetek van arra, hogy eljussatok az Eurovíziós Dalfesztiválra?

Szerintem a szempontok nagyon szubjektívek, és nem érzem feladatomnak, hogy ezt eldöntsem. Ha mégis jóslatokba bocsátkoznék, akkor a dal stílusát emelném ki a többi versenydal közül. Ez egy klasszikus rhythm blues alapú dal, és a mezőnyben ez az egyetlen.

A dalon vagy az előadáson eszközöltök-e valamilyen változtatást a következő fellépésre?

Igen, de nagyon minimálisat. A ruhában és talán a fényekben kicsit más lesz, de alapvetően a koncepció, a rendezés, és a képi megvalósítás is nagyon tetszik nekünk.

Hogyan viseled, hogy a korábbi zsűri szerep után most te kerültél versenyszituációba szavazatokkal és értékeléssel?

Az egész élet egy verseny, úgyhogy egyáltalán nem zavar ez a helyzet. Igazából mindenki megítél másokat, ezért az, hogy épp melyik oldalon állsz, az technikai kérdés. Én most szívesen megversenyeztetem a dalomat, mert büszke vagyok rá. Ez egy olyan műsor, amiben megmutathatom azt, amit éppen alkottam, a többi a zsűrin és a közönségen múlik.

A Dal mellett mennyi időd jut minden másra?

Most A Dal 2016-ra koncentrálok leginkább, de ott van mellette a tanítás, az új lemezkészítés, és a koncertek is. Szóval igyekszem jól beosztani az időmet. A kikapcsolódásra kevés időm jut, egy-egy film vagy koncert erejéig tart, de ez épp elég, mert a saját életemben való fejlődés a legfontosabb számomra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik