Szórakozás

400 milliót követelnek Schobert Norbiéktól

A fitneszguru vagyonából több zenei kiadó is komoly összeget szakítana; az elmulasztott jogdíjak megfizetését kérik.

A bíróságon a Compact Disco zenekar kiadója, a CLS állítja: őket milliós nagyságrendű összeggel rövidítették meg, mert a Fly or Dive című számot jogosulatlanul használták egyik DVD-jükön Schobert Norbiék – írja a mai Blikk.

“Schoberték nem kötöttek a dalokra felhasználási szerződést és nem is fizettek értük, holott hallhatóak a DVD-ken. Egy sláger reklámcélú felhasználása 100 és 500 ezer forint között van, ha összeadjuk, körülbelül 400 millióra tehető a meg nem fizetett szerzői díj. Dalonként indítjuk a pereket, hiába próbáltunk megegyezni” – mondta el a Compact Disco ügyvédje. Norbi jogi képviselője szerint túlzóak a követelések.

“Nagy számokat hangoztat a felperes, holott a per tárgya olyan kis összeg, ami után csupán 36 ezer forint bírósági illetéket fizetett be. Norbi és Réka nem azért népszerű, mert cégeik zeneszámokat adnak ki, DVD-iket az alakformálás miatt vásárolják. (…) A 180 perces DVD-n jómagam nem ismertem fel az ominózus dalt, amelynek részlete ráadásul a felperes szerint is csak 50 másodpercig hallható a háromórás anyagon” – nyilatkozta Horváth György ügyvéd. Schoberték a tárgyaláson ugyan nem jelentek meg, de a fitneszguru a bulvárlapnak röviden megszólalt az ügyben.

Több mögöttem álló nyertes per után változatlanul bízom a bíróság ítéletében. Bármi lesz is az, elfogadom.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik