Szórakozás

A TV2 elvárja Alekosztól, hogy bocsánatot kérjen rasszista megnyilvánulásáért

Alekosz(960x640).jpg (Array)
Alekosz(960x640).jpg (Array)

Az Édes Élet szereplője a Dal első elődöntője után hangoztatta megosztó véleményét. “Nézem az Eurovíziót és nem értem, hogy a miniszterelnök miért is hagyhatja azt, hogy Magyarországot adott esetben egy Afrikai, egy Ázsiai vagy egy Magyarországtól eltérő, teljesen idegen meggyőződésű ember képviselje úgy, hogy ráadásul nem is Magyarul énekel” – írta akkor a celeb.

Megnyilvánulása természetesen sokaknál kiverte a biztosítékot, a görög hős azonban azt állítja, szó sincs rasszizmusról. “Nagyon nagy félreértésbe kerültem és kiforgatták a szavaimat. Azért rasszizmussal, hovatovább antiszemitizmussal összemosni ezt az ügyet nagyfokú tájékozatlanságról és merő rosszindulatról tesz tanúbizonyságot. Ezekkel az énekesekkel egyébként semmi gond nincs. Csak azt felejtették el az embe­rek, hogy elméletileg az or­szágot kell képviselnie a dalt előadó énekesnek” – mondta már a Borsnak Alekosz.

Az egyik ügyben érintett versenyző, Benji is reagált: “Őszinte leszek, meglepett, amit megosztott a közösségi oldalán. Nyilván nem ismer, ezért a külső jegyek alapján mond véleményt és ítélkezik. Magyarnak vallom magam, hiszen itt születtem” – mondta az érettségijére készülő vietnámi származású énekes.

A TV2 csoport sajtóosztálya minderről röviden nyilatkozott: “A TV2 Csoport elhatárolódik Alekosz említett megnyilvánulásától. A történtek miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítettük, és elvárjuk, hogy a cégcsoport elveitől idegen megnyilatkozásáért bocsánatot kérjen.” Alekosz azóta egyébként törölte posztját.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik