Szórakozás

Rékasi Károly hosszú évek után tért vissza a szinkronstúdióba

“Izgalmas pillanat, hogy én visszakeveredtem ide a szinkronba, mert évekkel ezelőtt gyakorlatilag abbahagytam a szinkronizálást” – kezdte a 24.hu-nak Rékasi Károly, aki az X-akták legújabb részeiben a világhíres sorozat főhősének, Mulder ügynöknek (David Duchovnynak) magyar hangjaként lesz hallható.

A balesete után még mindig lábadozó, de máris igen elfoglalt színész többek közt arról is mesélt, nem tartja magát nagy sci-fi rajongónak, és a szinkronizálás sincs általában a mindennapi teendői között, de azért egyáltalán nem bánta, hogy mindenki kedvenc FBI-ügynöke kapcsán ezúttal is rá gondoltak.

“Amikor egy másik sorozatban kellett volna Duchovnyt szinkronizálni, akkor engem ugyan felhívtak, de jeleztem, hogy nem szeretnék tovább szinkronizálni. Nem, egyáltalán nem. Egyetlen dolgot tartottam meg, Tom Crusie figuráját szinkronizálhatom továbbra is; kivéve mikor elütnek autóval” – utalt nevetve Rékasi arra, hogy a világsztár legutóbbi filmjében Széles Tamás vette át a szinkronszerepet.

Fotó: 24.hu/Koczka Máté
Fotó: 24.hu/Koczka Máté

“Ez nagyon izgalmas dolog, hogy most mégis úgy döntöttek, hogy az eredeti szinkroncsapatot kérik fel az X-akták magyar hangjaként, és bennünket állítanak megint mikrofon elé. Ez nagyon élvezetes, nagyon klassz dolog. Sok év óta nem szinkronizálok, jópofa dolog, de nem gondolom, hogy visszatérek, mert más úton haladok.

Nekem a színház az nagyon-nagyon fontos, a Barátok közt szintén; a párommal, Pikali Gerdával pedig most lesz a premierünk, és elkezdünk országot is járni egy olyan darabbal, amit kimondottan nekünk fordítottak le, és Verebes István a rendezője. Ez óriási dolog, és az meg főleg, hogy még nem volt meg a premier, de máris el van adva húsz előadás húsz különböző vidéki városban” – mesélte a színész, aki elárulta, egy-egy próba után azért még jólesik neki a pihenés, de természetesen a rengeteg munka mellett rendszeresen végzi a számára előírt edzéseket is a teljes regenerálódás érdekében.

Az X-aktákra már nem kell sokat várni: január 25-én este nem sokkal a világpremier után lesz látható az első epizód a Cool-on.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik