Szórakozás

Milliók helyett csak pár forintot kapott Törőcsik Mari, de nem bánja

A 80 éves színésznő munkásságát nem csak itthon jutalmazták számtalan díjjal és címmel, az egész világon elismerték művészetét. Törőcsik Mari akár francia filmsztár is lehetett volna.

“Az egész már a Körhintával kezdődött, de akkor még főiskolás voltam, nem engedtek ki Cannes-ba. Később a párizsi bemutatóra jutottam ki, de addigra már hozsannákat zengtek rólam a nyugati lapok. A franciák leggazdagabb producere, aki tökéletesen beszélt magyarul, hívott, hogy maradjak ott, de én színész akartam lenni, külföldön pedig legfeljebb filmsztár lehettem volna. Összesen vagy kilenc életműdíjat kaptam, de ebből csak kettő magyar” – emlékezett vissza a Blikkben Törőcsik.

A még most is új darabot próbáló színésznő azzal is tisztában van, hogy ha külföldön épít karriert már milliomos lehetne, mégsem bánta meg, hogy Magyarországon maradt, hiszen ahogy korábban is nyilatkozta, rendkívül gazdag élete volt.

“Szolgálati útlevelem volt, csak fesztiválokra jártam ki. Pályám elején egymás után négyszer voltam Cannes-ban. Acapulcóban például óriási filmfesztivált rendeztek, ahova csak első osztályú filmeket hívtak meg, akkor is kaptam egy legjobb színésznőnek kijáró díjat. Chicagóban a Szerelem című filmért kaptam meg a legjobb alakítás díját. Azon nevettem, amikor összeálltam a többi sztárral fotózásra, hogy ezek itt 20 millió dollárt keresnek egy filmmel, én pedig kaptam húszezer forint prémiumot egy ilyen nemzetközi díjért” – mesélte a művész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik