Szórakozás

Czeizel özvegye: Ez már halottgyalázás!

czeizel endre (czeizel endre)
czeizel endre (czeizel endre)

Néhány napja újra a leukémiában elhunyt Czeizel Endre környezetétől hangos a sajtó: kiderült, hogy a genetikus szeretője állítólag hamis iratokkal használta fel Czeizel spermáját, és ráadásul százmillióra tart igényt az örökségből.

A család tagjai kerülték a nyilvánosságot, sem Czeizel Endre hirtelen jött súlyos betegsége idején, sem halálakor, sem az ország nyilvánossága előtt zajlott temetés kapcsán nem szólaltak meg. Szerették volna csendben megőrizni maguknak a fájdalmukat, a gyászukat. De mostanra megváltozott a helyzet, mert a vagyonelosztásnál elszabadult a pokol. A tudós felesége, Erzsébet a Borsnak nyilatkozott a kialakult helyzetről:

“Csak kapkodom a fejemet, képtelen vagyok elhinni és felfogni, hogy mi történik körülöt­tünk. Mi világéletünkben tisztességes emberek voltunk, igyekeztünk méltósággal élni. A férjem halála óta pedig az a legfontosabb, hogy ezt a méltóságot meg is őrizzük. Pokolian nehéz dolgunk van. Ez már halottgyalázás! Mi még a gyász időszakát éljük… Elképesztő, hogy olyan helyzet alakult ki, amelyben arról kell beszélnünk, hogy abból, amit a férjem alkotott, megteremtett, abból a pénzből, amiért megdolgozott, kinek mennyi jár. Annak a helyében is szégyellem magam, aki ezért felelős. Én igazából szeretnék tudomást sem venni az egészről, de nem lehet. Rettenetes ezt látni, átélni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik